Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-09-2017 14:53   Güncelleme : 11-09-2017 14:55

Samsun’da Tramvay Çalışmaları Tedirgin Etti!

​Samsun Haber - Birçok vatandaşın ulaşımını sağlayacak olan Tramvay hattının öğrencilerin istifadesi için Üniversiteye kadar uzanması, OMÜ’ye yolcu taşıyan Şehir İçi - Fakülte hattı dolmuşçularını tedirgin ediyor.

Samsun’da Tramvay Çalışmaları Tedirgin Etti!

Samsun Büyükşehir Belediyesi yaklaşık iki ay önce geçen senelerde Samsunlulara verdiği sözün temelini attı. SAMULAŞ hafif raylı tramvay sistemi OMÜ’ye kadar kesintisiz ulaşım çalışmalarını başlattı. Fakülte – Kurupelit Hattı Başkanı Mustafa Bircan, “Biz Samsun’a kim hayırlı bir iş yapıyorsa ona saygı duyuyoruz. Lakin halkın ulaşım özgürlüğünü kısıtlayan kararlara karşıyız!” dedi.

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne kadar çıkacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem çalışmaları Deaflympics 2017 Samsun Olimpiyat etkinliği nedeniyle kısa bir süre yavaşlamasının ardından kaldığı yerden son sürat devam ediyor. Alınan bilgilere göre tramvay hattı çalışmalarının 2018’in Ağustos ayına kadar tamamlanarak vatandaşların hizmetine geçeceği tahmin ediliyor.

DOLMUŞ HATLARI TEDİRGİN

Uygulamaya geçecek bu sistem OMÜ’ye yolcu taşıyan Şehir içi - Fakülte hattı dolmuşçularını tedirgin ediyor. Tramvay haricinde dolmuşların OMÜ’ye çıkmayacağı söylemlerinin olduğunu dile getiren Fakülte – Kurupelit Hattı Başkanı Mustafa Bircan, bu durumun kendilerini oldukça rahatsız ettiği bilgisini vererek konuyla ilgili gereken açıklamaların kendilerine sunulacağını belirtti.

Tramvayın OMÜ’ye çıkmasını olumlu karşıladıklarını sözlerine ekleyen Fakülte – Kurupelit Hattı Başkanı Mustafa Bircan, “Biz Samsun’a kim hayırlı bir iş yapıyorsa ona saygı duyuyoruz. Tramvayın OMÜ’ye çıkacak olması bizim açımızdan da Samsun açısından da olumlu bir gelişme. Ancak tramvaydan dolayı dolmuşlarımızın fakülteler ve hastaneler bölümüne çıkarılmayacak olmasını kabul etmiyoruz. Bu söylemlere karşı girişimlerimiz de önümüzdeki aylarda olacak. Tramvayın ayrı dolmuşların ayrı yolcusu var. Kimse yolcuların ulaşım seçme hakkını kısıtlamaya kalkmasın” şeklinde konuştu.

Haber: Gül Su GÜNDÜZ

adminadmin