Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-09-2017 13:50   Güncelleme : 18-09-2017 13:50

Samsun’da TÜRKAV İle MHP Gerginliği Tırmanıyor!

Samsun’da Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı ile MHP arasında Bahçeli gerginliği tırmanışa geçti.

Samsun’da TÜRKAV İle MHP Gerginliği Tırmanıyor!

İddialara göre MHP içindeki Akşenerci grubun Devlet Bahçeli çizgisinde olan TÜRKAV’cıları parti dışında tutmak için çeşitli entrikalar düzenliyor.

Bu durum, MHP Samsun teşkilatında önümüzdeki günler partiden istifa ederek Akşener’in partisine katılacak olanların ayrılırken partinin içini tamamen boşaltma çalışması olarak değerlendiriliyor.

TÜRKAV NEDİR?

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, 23 Şubat 1989 tarihinde genel merkezi Ankara’da olmak üzere kuruldu. Türkav kamuda çalışan memur ve işcileri bir kuruluş altında toplamak, özlük hakları ve dayanışmalarını bu çatı altında yürütmek amaçlı olarak Ülkücü hareketin mimarlarından ve başbuğu olan merhum liderimiz Alparslan Türkeş in destek, istek ve iradeleriyle kurulmuştur. 1993 yılında memur sendikalarının kurulması yönünde yasaların oluşmasıyla TÜRKAV'ın oluşturduğu bu platform sayesinde Milliyetçi muhafazakar çizgide Türkiyenin en büyük memur konfederasyonunun oluşmasında teşkilatlanma konusunda tecrübeli liderleriyle ve yönetim alanında deneyimli kadrosuyla hazırlıklı şekilde karşılamış ve kısa sürede kurduğu sendika teşkilatları ve ulaştığı yüzbinlerce üye ile dönemin en büyük memur konfederasyonu olan Türk kamu sen memur konfederasyonunun kurulmasını sağlamıştır. 

Recep YAZGANRecep YAZGAN