Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-01-2012 17:32   Güncelleme : 01-01-2012 17:32

Samsunda var, Samsun için al!

“Samsunda var, Samsun için al” kampanyasının başından beri içinde ve destekçisi olmuştuk

Samsunda var,  Samsun için al!
“Samsunda var, Samsun için al” kampanyasının başından beri içinde ve destekçisi olmuştuk.

Samsun STO önderliğinde gerçekleşen projenin başlama ana sebeplerinden biri zincir marketlerin yerli üreticilerden istediği raf parasıydı.
 
Yerli üreticinin neredeyse satılan üründen para alamayacak bir de üste para verecek pozisyonu vardı.
 
 İkincisiyse; Samsun’da yaşayanların Samsun’da üretilen ürünlerden haberdar olmadığı ve Samsun’da üretilen ürünlerden tüketimi artırabilirsek Samsun ekonomisine ve istihdamına katkıları düşünülerek yapılmış projeydi..
 
Samsun ekonomisine ve istihdamına katkısı olacağı kesindi başta Samsun Ticaret Odası’nın önderliğinde bütün belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle çok güzel Samsun adına çok sevindirici bir çalışma oldu. Şehrin tüm dinamiklerinin şehir için bir araya gelmesi belki ilk defa oluyordu. Süreci hepimiz biliyoruz güzel bir kampanya oldu.

Samsunumuzda çok şey üretildiğini bunlardan birçoğumuzun haberinin olmadığını ve bu ürünleri dünyanın yarısından fazlasına ihraç ettiğimizi öğrendik ve gurur duyduk. Bizler gittiğimiz her markette - özellikle zincir marketlerde- raflarda yerli ürün ve yerel gazete soruyoruz. Kampanya çalışmasının tamamlandığını düşünüyorduk, hayatımızın çok yoğun çalışmalar içermesinden dolayı fazla TV izleme şansımız olmuyor.
 
Önceki gün gündüz kuşağında programın tekrarı olduğu; sunuculuğunu Sayın Sinan Sallabaş’ın yaptığı üretici birkaç firma yetkilisi ve ödüle layık görülmüş bir hanımefendinin katıldığı bir program gördük. Anladığımız kadarıyla programın formatı; AKS TV ekibi çat kapı yapıp evde Samsun logolu ürün soruyorlar.
 
Evinde en çok Samsun logolu ürün bulunan hanıma programda ödül veriliyor. Program bitene kadar izledik çok hoşumuza gitti. Kampanyanın devam ettiriliyor olması sevindirici.
Bu programın devamının Samsun’da üretilen ürünlerin tüketimine çok katkısı olacağını düşünüyoruz. İnsanımız bu tür ödüllü uygulamaları seviyor, bu programın finansmanına hem ticaret odasının hem de logo hakkı kazanan 34 firmanın destek vererek programın daha çok izlenmesi ve gündeme taşınması gerekiyor.
 
AKS TV ekibine ve Sayın Sinan Sallabaş beye böyle bir program yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca hem kendi firmalarına hem de Samsunumuza sahip çıktıkları ve böyle bir programı finanse ettikleri için Samsun Ticaret Odasına ve üretici firma yetkililerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Her şey insan için, her şey Samsunumuz için her şey ülkemiz için 2012’nin insanımıza huzur, mutluluk, güven, helal kazanç ve bereket getirmesi dileğiyle… 
Esen kalın
adminadmin