Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-08-2019 09:51   Güncelleme : 03-08-2019 09:51

Samsun’da Yağmur Suyu İle Kavun Karpuz Yetiştiriciliği

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl Müdürlüğümüz işbirliği ile yürütülmekte olan “Karpuz ve Kavun Yetiştiriciliğinde Mikro Havza Su Hasadı Yayım Projesi” tanıtım günü düzenlendi.

Samsun’da Yağmur Suyu İle Kavun Karpuz Yetiştiriciliği

Etkinliğe Ondokuzmayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf DEMİR, İl Müdür Vekilimiz Bayram AY, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı İdris MACİT, Şube Müdürleri, ilgili Oda ve Birlik Başkanları ile Teknik Personel katıldı.

Tanıtım günü,  projenin uygulama alanı olan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne ait Bafra Türbe Mahallesi Deneme İstasyonunda yoğun bir katılımla gerçekleşmiştir. Tanıtım etkinliğinde açılış konuşmasından sonra ilk sözü Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. İdris MACİT alarak, proje ve proje dâhilinde Enstitüde yapılan çalışmalar ile kısıtlı ve az su kullanarak yapılan yetiştiricilik hakkında bilgiler verdi.

Akabinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf DEMİR bir açıklama yaparak, suyun faydaları, ülkemizdeki su kaynakları, suyun tarımda kullanımı ve dünya üzerindeki su kaynakları ve bu kaynakların ekonomik şekilde kullanımı ve kıt olan bu kaynakların gelecek kuşaklara aktarılmasının önemi konularında bilgiler verdi.

Sonrasında söz alan İl Tarım ve Orman Müdür Vekilimiz Bayram AY, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, kavun karpuz üretimi, Bafra ovasındaki mevcut yetiştiricilik, suyun ekonomik kullanımının önemi ve çiftçilerin, suyun ve sulamanın az olduğu yerlerde bu tip yetiştiriciliği dikkate almaları gerektiğini belirtmiş ve projenin ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diledi.

 

adminadmin