Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-12-2017 12:46   Güncelleme : 18-12-2017 12:46

Samsunda yaşayan ordulular bir araya geldi!

Samsun da yaşayan Ordu ili ikizceliler arasında dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberliği artırmak amacı ile kurulmuş olan Samsun İkizceliler Derneği bir kahvaltı programı düzenledi.

Samsunda yaşayan ordulular bir araya geldi!

Porgram, Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞCI, Ordu İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT, Ordu İkizce Eski Belediye Başkanı Birol KAYGI, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican USTA, Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Turan MISIR, Türk Standardları Enstitüsü Samsun Belgelendirme Müdürü Erol KAYGI, Samsun Valiliği Protokol Müdürü Kenan AKÇAY  ve Samsun da yaşayana İkizcelilerin yoğun katılımları ile gerçekleşti.

Dernek Başkanı Yakup MERT yaptığı açılış konuşmasın da, Öncelikle kahvaltı proğramının gerçekleşmesinde destek olan Atakum Belediye Başkanı Sayın İshak TAŞCI ve Meclis Üyesi Sayın Turan MISIR’a teşekkür ederek, Bu yıl ikinci kez ikizceliler ile bir araya gelmenin mutluluğunu haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.. Samsun da yaklaşık 3000 ikizcelinin yaşadığını belirten MERT, temel hedeflerinin ikizceliler arasında birlik beraberlik ve dayanışma gücününün artırılması olmakla beraber ,biraz da klasik hemşehri dernekçiliği anlayışından sıyrılarak, doğduğumuz ilçemiz olan ikizce ile birlikte doyduğumuz ve bir mensubu olmaktan onur duyduğumuz Samsun için de faydalı olmak, katma değer sağlamakta en temel prensipleri olduğunu ifade etti.

Atakum Belediye Başkanı, İshak TAŞCI ise yaptığı konuşma da, Öncelikle bu organizasyonla Samsun ilin de yaşayan İkizceliler ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek ,böylesine güzel bir organizasyonu gerçekleştiren İkizceliler Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.İkizceliler derneğini ve faaliyetlerin takip ettiğini belirten TAŞCI, ikizceliler derneğinin birçok büyük ilçe ya da il derneğin de olmayan bir dinamizme sahip olduğunu belirtti. Yörekent Projesi kapsamında birçok hemşeri derneği ile protokol imzalandığını, birçoğunun da projelerini tamamlayıp imza aşamasına ulaştığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum ilçesinin, farklı kültürleri buluşturan yapısından hareketle, Yörekent Projesi’ni hayata geçirdik. Birçok hemşeri derneği ile bu anlamda görüşmelerimizi yaptık. İkizceliler derneği ve ikizcelilerin de yörekent de yer almalarından memnun olacakların ifade etti.

Proğramın devamın da;

Samsun ili İkizceliler Derneği tarafından,

Atakum Belediye Başkanı Sayın İshak TAŞCI’ya, Atakum Belediye Meclis Üyesi Turan MISIR’a, İkizce Eski Belediye Başkanı Birol KAYGI’ya, Geçmiş dönem dernek başkanlığı yapmış olan Kemal SİYAMBAŞ’a, Ali ŞAHİNKAYA’ya, Ahmet USTA’ya, Yaşar CENK’e ,katılım ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi…

adminadmin