Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-04-2019 11:03   Güncelleme : 09-04-2019 11:14

Samsun’da Yüzlerce Fidan Dikildi!

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), 7 Nisan 2019 Pazar günü saatler 13.00’ü gösterdiğinde 81 ilde ve dünyanın farklı noktalarında eş zamanlı olarak fidan ve tohum dikim faaliyeti düzenlendi. Doğanın korunması ve çevreyle ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla “Köklerimiz Bu Topraklarda” ilkeysiyle gerçekleştirilen faaliyet kapsamında 81 il merkezinde aynı anda fidan dikme rekor denemesi de yapıldı ve başarıyla gerçekleştirildi.

Samsun’da Yüzlerce Fidan Dikildi!

ÇEKUD tarafından geçen yıl başlatılan ve kamuoyunda büyük ilgi gören “Köklerimiz Bu Topraklarda” ilkesiyle doğayla buluşma ve fidan dikme faaliyetinin 2’incisi bu yıl da düzenlendi. 7 Nisan 2019 Pazar günü saat 13.00’te Türkiye’nin 81 ilinin tamamında, büyük ilçelerde ve ÇEKUD’un yurt dışı temsilciliklerinin katkısıyla dünyanın farklı şehirlerinde aynı anda tohumlar ve fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinlik kapsamında 100 binden fazla fidan ve tohum dikildi.

 

ÇEKUD’un Pazar günü Samsun’daki fidan dikim etkinliği Kavak Tepecik Köyü’nde KAVAK Milli Eğitim Müdürü'nün, Tepecik Köyü Muhtar’ının, Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü izcilerinin ve gönüllülerin, Samsun Atatürk Anaokulu Öğrenci ve velilerinin katılımı ve Kavak Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Liseli öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

adminadmin