Genel
Giriş Tarihi : 11-02-2018 15:40   Güncelleme : 11-02-2018 15:40

Samsunlu İlahiyatçı İhsan Şenocak Diyanet’teki Görevinden İstifa Etti!

Samsunlu İlahiyatçı, İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi - İFAM Kurucusu İhsan Şenocak’ın Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevinden istifa etti.

Samsunlu İlahiyatçı İhsan Şenocak Diyanet’teki Görevinden İstifa Etti!

Hakkında başlatılan soruşturmanın ardından bir süre açığa alınan ve daha sonra da görevine iade edilerek Sinop İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı görevine getirilen Şenocak bir süredir Mısır’da bulunuyordu.

Milli Gazete’de yer alan haberde İhsan Şenocak Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevlerinden istifa ederek İFAM'daki çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

Şenocak istifa gerekçesiyle alakalı olarak henüz resmi bir açıklama yapmadı.

İHSAN ŞENOCAK KİMDİR ?

1974 yılında Samsun'da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra hafızlık yaptı. 1994'te Samsun İmam Hatip Lisesi'nden 99'da Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Okul yıllarında muhalled usulde İslâmî ilimler okudu.

2002'de Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'ni bitirdi. 2004 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi İslâm Hukuku Anabilim Dalında "İslâm Hukuku'nda Taklit" konulu teziyle yüksek lisans yaptı. Aynı fakültede "İslâm Hukuku'nda Örfün Hükümlere Etkisi" adlı tezini tamamlayarak doktor oldu. Diyanet İşleri Başkanlığında farklı kademelerde görev yaptı.

1996 yılında Yedibeyza dergisini neşretti. 2005-2010 yılları arasında yayımlanan İnkişaf dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Milli Gazete ve Yeni Şafak'ta müstear isimle dizi ve düşünce yazıları yazdı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

adminadmin