Güncel
Giriş Tarihi : 16-11-2016 12:26   Güncelleme : 16-11-2016 12:26

Samsunlu İşadamı Galip Öztürk Fetö’cüye ‘militan’ dediği için ifade verdi!

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, kendisine kumpas kurulmasında aktif rol oynayan FETÖ’cü sanığı firari eski savcı Muammer Akkaş’ın açtığı ‘hakaret’ davasında ifade verdi.

Samsunlu İşadamı Galip Öztürk Fetö’cüye ‘militan’ dediği için ifade verdi!

İşadamı Galip Öztürk;  FETÖ’cü olduğu için görevinden ihraç edilen, hakkında yakalama kararı çıkınca da firar eden eski savcı Muammer Akkaş’a, attığı tweette ‘militan’ dediği için hakkında dava açılmasının, hukuk sistemimizdeki sıkıntıları da ortaya koyduğunu söyledi.

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk,  FETÖ’cü olduğu için meslekten ihraç edilen eski savcı Muammer Akkaş’ın açtığı ‘hakaret’ davası nedeniyle, 15 Kasım Salı günü, beykoz asliyesine giderek talimatla ifade verdi.  Söz konusu dava, 2016 yılının başında, FETÖ’cü firari eski savcı Muammer Akkaş’ın  şikâyetiyle başlamış;  Akkaş, işadamı Galip Öztürk’ün sosyal medya hesabından kendisine ‘militan’ diyerek hakaret ettiği iddiasında bulunmuştu. Muammer Akkaş,  Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)  17-25 Aralık’taki  sivil  darbe  girişiminde aktif rol almasının yanı sıra, İşadamı Galip Öztürk’e kurulan yargı kumpasında da aktif rol almış, Galip Öztürk Davası’nda FETÖ’nün tetikçiliğini yapmıştı.

ÖZTÜRK: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

FETÖ’cü firari eski savcı Muammer Akkaş’ın açtığı hakaret davası sebebiyle Beykoz Adliyesi'nde talimatla ifade veren Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk şunları söyledi: “ Adı geçen şikayetçi basında da yer aldığı üzere,  FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminde, Çağlayan Adliyesi’nin önünde bildiri dağıtan, suç tarihinde Cumhuriyet Savcısıyken FETÖ üyeliği sebebiyle meslekten ihraç edilen bir kişidir. Ben söylediğim sözlerim tamamen arkasındayım. Sözlerimin doğruluğu sonraki süreçte de kendisini göstermiştir. Beraatımı istiyorum.”

HUKUK SİSTEMİNDE REFORM İHTİYACI

Mahkeme sonrasında değerlendirmelerde bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, bir teröriste militan demesi sebebiyle yargılanmasının ve bu sebeple ifade vermesinin hukuk sistemimizdeki mevcut sıkıntıları da ortaya koyduğunu belirterek; “Muammer Akkaş’ı ben kendi davamda  savcı kılığına girip FETÖ adına tetikçilik yapması sebebiyle tanımıştım. Ancak Türkiye bu kişiyi 17-25 Aralık darbe girişiminde, mahkeme önünde FETÖ adına bildiri dağıtma şovuyla tanıdı. Bu şahıs FETÖ üyesi olduğu için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edilmiş bir şahıstır. Şimdi öyle ilginç bir durum var ki, bu şahsın kendisine ‘militan’ dediğim için açtığı dava kabul edilmiş ve ben mahkemede ifade veriyorum. Hukuk mantığıyla baktığınızda bu davanın yok hükmünde olması gerekir. Demek ki hukuk sistemimizde halen önemli sıkıntılar var. Bir vatandaş olarak düşüncem, gerekli anayasal ve kanuni düzenlemeler yapılmalı ve  bu tür aksaklıklar giderilmelidir” diye konuştu.



 

adminadmin