Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-11-2018 08:52   Güncelleme : 26-11-2018 08:52

Samsunlu Müteahhidin Moldova’ya götürdüğü işçiler Pasaportları olmadığı için Türkiye’ye dönemiyor!

Samsunlu Müteahhidin Moldova’ya götürdüğü işçiler Pasaportları olmadığı için Türkiye’ye dönemiyor!

Samsun'da bir inşaat şirketinin sahibi müteahhit Selami K.'nın aracılığıyla Moldova'ya giden 180 işçi pasaportlarını almak için istenilen 450 lirayı vermedikleri için Moldova’ya mahsur kaldı.

BirGün Gazetesi’nden Mustafa Mert Bıldırcın’ın haberine göre, e 15 günlük emekleri karşılığında yalnızca 450 lira verildi.

Moldovalı firmanın pasaport vermek için işçilerden istediği 450 lira rüşveti ödeyemeyen 180 işçi Moldovya'da mahsur kaldı.

Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliği'ni ulaşan işçilere, "Polisi arayın" cevabını verildi.

Kendisi için çalışanlar aracılığıyla Bursa'dan yüzlerce işçi toplayan Samsunlu müteahhit Selami K, işçilerin Libya ve Moldova ülkelerine gitmesi için gerekli işlemleri tamamladı. İşçileri, "Turistik gezi" adı altında yurtdışına çıkarttığı ileri sürülen müteahhit, işçilerden işlemler için 50 Dolar topladı. Selami K.'nin Moldova'da yönlendirdiği şirkete giden işçiler bir aylık çalışmaları sonunda anlaştıkları parayı alamadı.

Firmadan yalnızca 450 lira alabilen işçiler, ülkelerine geri dönmek istese de firmanın engellemesiyle karşılaştı.

BAŞKENTTE MAHSUR KALDILAR

İşe başlamadan önce pasaportları alınan işçilerden pasaportları karşılığında 450 lira talep edildi. Parayı ödemek istemeyen işçiler, Moldova'da adeta esir hayatı yaşamaya başladı. Moldova'nın başkenti Kişinev'de mahsur kalan işçilerin Konsolosluğa ve Kişinev Büyükelçiliği'ne ulaşma çabaları da sonuçsuz kaldı. Telefonla ulaştıkları Büyükelçiliğe mağduriyetlerini anlatan işçilere, "Polisi arayın" yanıtının verildiği iddia edildi.

BÜYÜKELÇİLİK: POLİSİ ARAYIN

Kişinev'de 180 işçi mahsur kalırken pasaportlarına ulaşabilen altı işçi kendi imkânlarıyla Türkiye'ye döndü.

KARŞIMIZDA MAFYA VAR

Kişinev'deki Türk Konsolosluğu önünde toplanan işçiler, Konsoloslukta müsteşar olduğunu söyleyen bir görevliyle konuştu. İşçilere durumu çözmeye çalıştıklarını söyleyen görevli, "Karşımızda çok büyük bir mafya var, mafyayı çökertmek için uğraşıyoruz" dedi.

 

adminadmin