Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-12-2019 09:23   Güncelleme : 04-12-2019 09:23

Samsunlu öğrenciler 1010 kâşif arasına katıldı!

Kuveyt Türk, ortaokul çağındaki öğrencilerin eğitimine katkı sunmak ve gelecek nesilleri teknolojinin yapı taşı olan kodlama eğitimiyle tanıştırmak için başlattığı 1010 Kâşif Projesi kapsamında Samsun’da öğrencilerle buluştu.

Samsunlu öğrenciler 1010 kâşif arasına katıldı!

Samsun Canik Fatih Ortaokulu öğrencileri, sokak lambalarının yanma prensibinden sensörlü arabaların mesafe kontrol uyarılarına kadar birçok alanda uygulamalı kodlama eğitimi aldı.

Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve 1010 Kâşif Projesi Yürütme Komitesi Başkanı Aslan Demir, “1010 Kâşif ile teknolojinin bilinçli ve ölçülü kullanma yeteneğinin gelişmesini hedefliyoruz. Sadece tüketilen değil üretilen ve yönetilen bir teknoloji anlayışının yaygınlaşmasını önemsiyoruz” dedi.

Kuveyt Türk, Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle hayata geçirdiği 1010 Kâşif Projesi ile Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi götürüyor. Geçen yıl başlayan ve yaz döneminde de devam eden MEB onaylı proje kapsamında, 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının yeni durağı Samsun Canik Fatih Ortaokulu oldu. Kuveyt Türk çalışanlarının eğitim verdiği proje kapsamında, öğrencilere aktarılan kod senaryolarıyla sokak lambalarının yanma prensibinden sensörlü arabaların mesafe kontrol uyarılarına kadar birçok alanda uygulamalı kodlama yapıldı.

“Çocuklarımız kod yazmada çok yetenekli”

Samsun’da verilen eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve 1010 Kâşif Projesi Yürütme Komitesi Başkanı Aslan Demir kod yazmanın teknolojinin yapı taşı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hayallerimizdeki geleceği değerlerimizle kodluyoruz anlayışıyla hareket ederek Türkiye’nin birçok şehrinde meraklı kâşiflerimizle buluşuyoruz. Özellikle yatılı bölge ortaokullarında eğitim vermeyi önemsiyoruz. Proje kapsamında Samsun Canik Fatih Ortaokulu’ndaki çocuklarımızla buluşmaktan dolayı çok mutluyuz. Gittiğimiz her okulda olduğu gibi bu okullarda öğrencilerimizin kod yazmaya gösterdikleri ilgi ve bu alandaki yetenekleri dikkat çekici boyutta. Bu durum, ne denli doğru bir iş yaptığımızı gösterirken projemizin geleceği adına da bizlere ışık tutuyor.”

“Proje ile teknoloji bağımlılığını önlemeyi hedefliyoruz”

1010 Kâşif Projesi ile yeni nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçladıklarını vurgulayan Aslan Demir, teknolojinin doğru kullanımının önemine dikkat çekerek, “Teknoloji bir taraftan hayatımızı kolaylaştırırken diğer taraftan ölçüsüz ve sınırsız kullanıldığı takdirde zamanla bağımlılık yapıyor, kontrol kayboluyor. Özellikle çocuklar teknoloji bağımlılığı konusunda risk alanında. Biz 1010 Kâşif Projesi ile çocuklarımıza çağımızın gerekliliği olan kodlama ve robotik eğitimini verirken aynı zamanda onlarda teknolojiyi bilinçli ve ölçülü kullanma yeteneğinin gelişmesini hedefliyoruz. Sadece tüketilen değil üretilen ve yönetilen bir teknoloji anlayışının yaygınlaşmasını önemsiyoruz.” diye konuştu.

Eğitime katılan öğrenciler, okul arkadaşlarına kodlama eğitimi verecek

Kuveyt Türk tarafından eğitimin sonunda okullara hediye edilen 1010 Kâşif Kodlama Kiti ile çocuklar yazdıkları tüm kodları, maketler üzerinde de hayata geçirerek kodlama ve robotik eğitimlerini sürdürüyor. Eğitim alan öğrencilerin okullarındaki diğer öğrencilere kodlama eğitimi vermesi üzerine kurgulanan projeyle okullardaki tüm öğrencilerin kodlama öğrenmesi amaçlanıyor.

Kuveyt Türk geride bıraktığımız eğitim - öğretim yılında Ankara, Afyonkarahisar, Bursa, Hatay, İstanbul ve Konya’daki 11 ortaokulda öğrencilerle bir araya geldi. Yaz döneminde çeşitli platformlarda çocuklara eğitim düzenleyen Kuveyt Türk, 2019 - 2020 eğitim öğretim yılında ise şu ana kadar Adana, Ankara, Burdur, Çorum, Gümüşhane, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sinop, Şanlıurfa ve Tokat’taki toplam 37 okulda meraklı kâşiflerle buluştu.

1010 Kâşif Projesi nedir?

“Değerlerimizle büyüyoruz” söylemiyle toplumsal ve temel değerleri koruyup geliştirmeyi hedefleyen Kuveyt Türk, 30’uncu yılında 1010 Kâşif Projesi ile bilime destek vermek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi götüren Kuveyt Türk, sağladığı eğitim ve donanım desteğiyle yeni nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı amaçlıyor. 10-14 yaş arasındaki (5’inci sınıftan itibaren) meraklı kâşifleri kapsayan kodlama ve robotik eğitimiyle meraklı kâşiflere bilimi anlama ve uygulama fırsatı verilmesi hedefleniyor. 1010 Kâşif Projesi’nde ana hedef kitleyi, devlet okulları ve başta YBO’lar (Yatılı Bölge Ortaokulu) olmak üzere ortaokul çağındaki çocuklar oluşturuyor.

adminadmin