Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-05-2019 08:50   Güncelleme : 17-05-2019 08:50

Samsunlu Öğrencilere 8 Yıl Ücretsiz Eğitim Fırsatı

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2019 yılı sınavı için geri sayım başladı. Sınav, 26 Mayıs 2019 Pazar günü saat 10.00'da Merkez Alparslan İlkokulu’nda düzenlenecek.

Samsunlu Öğrencilere 8 Yıl Ücretsiz Eğitim Fırsatı

Türkiye’nin toplam 24 ilinde gerçekleştirilecek sınavda yetenekli, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen 120 öğrenci ortaokuldan üniversiteye ücretsiz eğitim alma hakkı elde edecek.

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştirmeye devam ediyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız, yatılı ve nitelikli eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2019 yılı sınavı, 26 Mayıs 2019 Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 24 ilinde düzenlenecek.

SINAV MERKEZLERİNE ULAŞIM MASRAFI DARÜŞŞAFAKA’DAN

Sınav; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da gerçekleştirilecek.

Samsun’da ilkokul 4. sınıfta okuyan, annesi veya babası hayatta olmayan yaklaşık 145 öğrenci bulunuyor. Tüm potansiyel öğrencilerin, yaşamlarını değiştirecek bu büyük fırsattan yararlanabilmesi için sınava Türkiye’nin her ilinden başvuru kabul edilecek.

Sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin eğer maddi olanakları uygun değilse sınav merkezine gelmek için yapacakları ulaşım masrafı, Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 20 MAYIS

Sınava katılmak isteyen adayların başvuru evraklarının, Darüşşafaka Ortaokulu’na

20 Mayıs 2019 Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulaştırılması gerekiyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünün ardından ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz nitelikli eğitim alma hakkı elde edecek.

Sınava girecek öğrencilerde aranan koşullar

•       T.C. vatandaşı olması

•       Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması

•       Ailenin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması

•       2008 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir)

•       2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması

•       Beden ve ruh sağlığının yatılı okulda okumaya uygun olması

Sınav başvurusu için gereken belgeler

•       Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)

•       Nüfus cüzdanı fotokopisi

•       Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)

•       Adayın iki (2) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı

•       Başvuru formu (doldurulmuş)

adminadmin