Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-11-2018 10:01   Güncelleme : 22-11-2018 10:20

​Samsunlu Ülkücüler, Şehit Öğretmenler İçin Eğitim Fakültesine Ağaç Dikti

​Samsunlu Ülkücüler, Şehit Öğretmenler İçin Eğitim Fakültesine Ağaç Dikti

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı Üniversite Yönetimi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi bahçesine Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın ve Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anmak için ağaç dikti.

Eğitimin önemini vurgulayan Ülkü Ocakları Üniversiteler Sorumlusu Serdal CİBA, “En az cephedeki düşman kadar tehlikeli olan şey cehalettir.  Yurdumuzun uzak köşelerinde köy okullarında her türlü imkânsızlığa rağmen mücadele eden öğretmenlerimize selam gönderiyorum.” dedi

Şehit öğretmenlerimizi unutturmamak bu ağaçları diktiklerine dikkat çeken CİBA "Gençlerimizi eğitmek için memleketlerinden ayrılıp, Türkiye'nin bir başka uçuna giden ve şehit olan hocalarımızı saygıyla anıyorum. Hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Geçtiğimiz yıl şehit edilen Aybüke Yalçın Hocamız ve Necmettin Yılmaz hocamızın acısı halen gönüllerimizde. Bizlerde unutturmamak için Eğitim Fakültesinin bahçesine bu fidanları diktik. Fidanların büyüyüp çınar olması, ilim öğrenmek ve öğretmek isterken toprağa düşen canların unutmaması için de eğitim fakültesine dikildi ki görenler şehit öğretmenlerimizin hatıralarını yaşatsın. "diyerek sözlerini sonlandırdı.

adminadmin