Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-04-2018 16:06   Güncelleme : 26-04-2018 16:47

Samsunlu Yazar Akın Üner İyi parti samsun milletvekili aday adayı oluyor!

Samsunlu Yazar Akın Üner İYİ Parti’den Samsun Milletvekili Aday Adayı oluyor.

 Samsunlu Yazar Akın Üner İyi parti samsun milletvekili aday adayı oluyor!

Üner Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şöyle dedi.

Değerli Samsunlular, saygıdeğer hemşehrilerim...

Yaptığım istişarelerden sonra ülkemizin kalkınmasına ve Türk milletinin çağdaş uygarlık seviyesinin üstünde bir yaşam kalitesine kavuşmasına vesile olmak gayesiyle milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

Zaten fazlasıyla yoğun olan ülke gündemi içinde sizleri uzun mesajlar vererek yormak istemiyorum.

Bilinmesini isterim ki, gerek seçim çalışmalarında gerekse seçildikten sonra doğru bildiklerimi söylerken kimseyle kavga etmemeye özen göstereceğim. Sadece memleketin iş ve aş meselelerini anlatmaya; çözüm önerilerimizi, yapacaklarımızı sıralamaya çalışacağım.

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener Hanımefendi ile birlikte "İYİ bir Türkiye" sevdamızı sizlerle paylaşmaya gayret edeceğim.

Cenabı Allah'tan niyazımız odur ki, memleketimizin ufuklarına iyilik güneşi doğsun. Türkiye, Atatürk'ün kurucu ilkeleri çerçevesinde demokratik ve zengin bir ülke olsun...

Eskilerin dediği gibi...

Hayırlıysa ileri, hayırsızsa geri...

Hadi bismillah!

AKIN ÜNER
 
1971’de Samsun’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Samsun’da tamamladıktan sonra 1992’de Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitenin ulaşım planlama ana bilim dalında yüksek lisansını tamamladı. 1993 - 1999 tarihleri arasında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesinde görev yapmaya başladı. Samsun Ulaşım AŞ’de 2 yıl süreyle genel müdürlük yaptıktan sonra halen Büyükşehir Belediyesinde şube müdürü olarak çalışmaktadır.
 
Rumeli kültürü ve tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan Akın ÜNER, bu konuda faal sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Halen Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu genel sekreteri olan Üner, Alaçam’da kurulan Türkiye’nin ilk mübadele müzesinin kurucuları arasında yer aldı. Çok sayıda makale ve köşe yazısı yayınlandı.
 
1923-27 yılları arasında yaşanan nüfus mübadelesini hem Türklerin hem de Rumların gözüyle anlatan ilk romanı Çalı Harmanı ile tanındı. Ünlü Osmanlı akıncı beyi Evrenos Gazi’nin emaneti olan kılıç ve kaftanın günümüze kadar uzanan öykünün anlatıldığı Mümin Bulut isimli romanı 2013’te basıldı.
 
Romanlarında Balkan Türkçesinden ve kültüründen izler taşıyan özgün bir edebiyat dili kullanan Akın ÜNER’in üçüncü kitabı “Selanik Masalı” ise 93 Harbi öncesinde bu şehirde yaşanan acıklı bir aşk hikâyesini işliyor.
 
Büyük Türk alpereni Sarı Saltık'ın hayatını anlatan dördüncü ve beşinci romanları Aşkabad Yolcusu ve Alperenler Dergahı ile de mitolojik Türk romancılığı konusunda da ilkler arasında adını yazdırdı.   
 
Akın ÜNER, evli ve iki kız çocuk babasıdır.
adminadmin