Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-06-2019 09:24   Güncelleme : 18-06-2019 09:24

​Samsunluluk Ruhu Ve Bilinci İstanbul’da 1975’de Vücut Bulmuş

Hafta sonu İstanbul’da Samsunlu Hemşehri dernek ve federasyonlarının düzenlenen birçok etkinlikte 10 binlerce Samsunlu bir araya geldi.

​Samsunluluk Ruhu Ve Bilinci İstanbul’da 1975’de Vücut Bulmuş

Samsunlu Hemşehri derneklerinin düzenlediği ve dernek üyelerinin yanı sıra birçok Samsunlu, bölge iller ve Karadenizlilerin de katıldığı piknik etkinlik ve şölenleri ile güreşlere yoğun katılım oldu. Samsunlu dernek federasyonlarının ve federasyonların bağlı olduğu konfederasyonun da desteklediği organizasyonların 23 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde olması Samsunlu hemşehrilerin etkinliklerine olan ilgiyi de arttırdı.

Samsunluların düzenlediği etkinliklere katılan  MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve seçim için İstanbul’da bulunan beraberindeki heyette bulunan MHP Samsun İl Yöneticileri, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, MHP Alaçam İlçe Başkanı Erdinç Gül, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar ve MHP Meclis üyeleri Pazar günü sabahtan itibaren 4 farklı ilçedeki programlara katıldılar.

Karapıçak, Pazar günü düzenlenen etkinlikler hakkında “Büyük Samsun buluşmaları hem hemşehrilerimiz hem de bizim hemşehrilere ulaşmamız noktasında çök önemliydi ve bunu bu Pazar günü gerçekleştirdik. 10 binlerce Samsunlu bu Pazar İstanbul’un değişik ilçelerinde bir araya geldi.” dedi.

Anadolu yakası Sancaktepe Bervaze Ortadağ Sosyal Tesislerindeki İstanbul Anadolu Yakası Samsun Dernekler Federasyonunun düzenlediği Kahvaltı programı ile başlayan büyük Samsun buluşmaları Avrupa yakasındaki Kemerburgaz, Arnavutköy ve Çatalca’da ki etkinliklerle devam etti. 

İSTANBUL’A 31 MART’TA YARIN KALAN İŞİ TAMAMLAMAYA GELDİK

TBMM İdare Amiri ve 26-27. Dönem MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın yanı sıra birçok AK Partili Belediye Başkanı ve İl, İlçe yöneticilerinin de katıldığı Samsun Dernekler Federasyonunun düzenlediği Kahvaltı programında Samsunlulara hitap eden Karapıçak; “11 Mayıs’dan bugüne İstanbul’da hemşehrilerimiz ile bir araya geliyoruz. Samsunluluk ruhu ve bilinci içinden geçtiğimiz bu süreçte ülkemiz için önemlidir. Bu ruh ve bilinç Samsunlu hemşehrilerin kurduğu sivil toplum kuruluşlarında üyesinden dernek başkanına, dernek başkanından konfederasyon yönetimine kadar bir yumruk olup zafere katkıda bulunmamız gerekiyor. Sizler birlik olursanız her alanda, her konuda başarılı olursunuz. Küslükler gider, kırgınlıklar düzelir, bunu başaramayan bir duruş Samsunluluk ruhu ve bilincine yakışmaz. Bunun için bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bizler İstanbul’a 31 Mart’ta yarın kalan işi tamamlamaya geldik. Bunu hep birlikte başaracağız. Mazbatayı almadan dönmek yok. Nasip olur ise Binali Bey’in mazbata törenine katılıp Samsun’a öyle döneceğiz. Babalar gününde evinizde çocuklarınızla torunlarınızla babalarınız dedelerinizle bir arada olmak yerine 23 Haziran seçimleri gündemiyle federasyonumuzun düzenlediği kahvaltı programına katıldınız. Bu durum Samsunlu hemşehrilerimizin bu işi önemsediğinin ve yarım kalan işi halledeceğinin bir göstergesidir.” dedi. TBMM İdare Amiri ve 26-27. Dönem MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'ın ve diğer konuşmacıların da Samsunlu hemşehrilere hitap etmesinden sonra Karapıçak ve beraberindeki heyet Avrupa yakasındaki etkinlikler için hareket etti. 

AVRUPA YAKASINDA 3 BÜYÜK ETKİNLİK

Kahvaltı sonrası devam Avrupa yakasında devam eden Hafta sonu büyük Samsun buluşmalarında Fatih Çeşmesi Tabiat Parkı, Kemerburgaz Bahçeköy’de düzenlenen ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu SAMKON’a bağlı  İstanbul Samsun – Amasya Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği 12. Geleneksel Bahar Şenliğine katıldı. Yoğun katılımın olduğu geleneksel bahar şenliğinde Samsunlu ve Amasyalı hemşehrilere hitaben bir konuşma yapan Karapıçak “Burada öğrendiğime göre Türkiye’deki iki ilin adı olan ilk ve tek hemşehri derneğimiz bu dernek yani İstanbul Samsun – Amasya Kültür ve Yardımlaşma Derneğiymiş. Bu durum hemşehri derneklerine yapılan bazı eleştirel bakış ve yorumları da çürütüyor. Hemşehri derneklerinde amaç milli birliğimizin temeli olan kültür ve geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, Türk milletinin karakterinde olan yardımlaşma ve dayanışmayı sosyal bir zeminde yaşatmaktır. Ben şahsım ve temsil ettiğim partim adına bu değerlere sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında 11 Mayıs’tan bugüne sadece 19 Mayıs etkinlikleri ve Ramazan Bayramında hemşehriler ile Samsun’da bir araya gelmek için ara verdiklerini söyleyen Karapıçak “Mitilimizde aklımızda İstanbul’da. İstanbul’da yarım milyonluk bir gücüz. Hem birlikte zıplasak yer yerinden oynar. Bir olun, birlik olun aynı hedefe koşun. İstanbul bizim için asla gurbet değil, 23 Haziran’da zaferi birlikte kutlayacağız. 150 bin Samsunlu ile buluşma hedefine çok yakınız. Göreceksiniz 23 Haziran’da en az 500 bin fark atacağız.” dedi. 

SAMSUNLULARIN ETKİNLİĞİNE SÜLEYMAN SOYLU’DA KATILDI

Kemerburgaz’dan Arnavutköy Bolluca mevkiine hareket eden Karapıçak ve beraberindeki heyet Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu SAMKON’a bağlı  Alaçam Dernekler Federasyonunun düzenlediği 27. Keşkek Şöleni ve yağlı güreşleri etkinliğine katıldı. Birçok siyasi ve belediye başkanının da katıldığı programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da katıldı. Alaçam Dernekler Federasyonu ve bağlı derneklerin düzenlediği etkinliklere ok yoğun bir katılımın olması ve Samsun’dan gelerek İstanbul’daki hemşehrileri ile buluşan Alaçamlıların coşkusu gözlerden kaçmadı. Alaçamlı hemşehrilerin yanı sıra Bafra, 19 Mayıs ve Yakakentli hemşehrilerin de katıldığı etkinlikler katılımcı ve misafirler tarafından takdir edildi. 

İSTDEF BU SENE DE SAMSUNLULARI BULUŞTURDU

Arnavutköy’ün ardından Çatalca’da Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu SAMKON’a bağlı  “İstanbul Samsunlular İl İlçe ve Köy Dernekleri Federasyonu”nun düzenlediği 7. Geleneksel Samsunlular Piknik Şölenine katılan Karapıçak ve beraberindeki heyet düzenlenen şölende binlerce Samsunlu ile bir araya geldi. İSTDEF Federasyon başkanı Erol Türkoğlu ve federasyona bağlı dernek başkanlarının düzenlediği şölende konuşma yapan Karapıçak “Böylesi güzel bir organizasyonda Samsunlu hemşehrileri bir araya getirerek bir nebze de olsa memleket özlemlerini cem olarak gideren, bu İstanbul’un yoğun yaşamında uzaklaşmasına ve hemşehrilerin kaynaşıp tanışmasına vesile olan İSTDEF Genel Başkanı Erol Türkoğlu, yönetimi, bağrı dernek yönetimleri emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler bir ayı aşkın bir süredir İstanbul’dayız. Geliş nedenimiz öncelikle sizlerle hemhal olmak sonrasında ise içinden geçtiğimiz bu süreci sizlere anlatarak gelecek hafta yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adayını seçmekle ilgili 31 Martta yarım kalan işimizi tamamlamaktır. Bizler Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatlarıyla mitili İstanbul’a attık. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız inşallah 23 Haziran’da İstanbul için mutlak bir galibiyetle sonuçlanacak ve bu zaferin birlikte kutlayacağız. Samsun’a ve Samsunluya yakışan da budur.” dedi. 

“SAMSUNLULUK RUHU VE BİLİNCİ İSTANBUL’DA 1975’DE VÜCUT BULMUŞ”

Programlar sonrasında genel bir açıklama yapan Karapıçak “Bugün İstanbul’da ki en yoğun günümüzdü. İstanbul’da trafik yoğun olmasına rağmen etkinliklere ulaşmak için 3 saatte yaklaşık 250 km yol yaparak 4 büyük etkinliğe katılarak Samsunlu hemşehrilerimiz ile kucaklaştık. Bu etkinliklere ben 23 Haziran seçimleri öncesi “Büyük Samsun Buluşması” diyorum. 10 Binlerde Samsunlu bugün bir araya geldi. Bizler de onlarla buluştuk. Bizler için büyük mutluluktu. Hemşehrilerimizin sorun, sorun ve önerilerini dinledik. Onlardan 23 Haziran için Cumhur İttifakı adayına oy istedik. Sağ olsunlar aklı karışan ve sandığa gitmeyenler dahil hepsi bizleri kucakladı ve destek vereceklerini söyledi. Bu seçimler galibiyetle sonuçlanacak ama esas olan bundan sonrası Samsunluları İstanbul’da yalnız bırakmamak olmalı. Biz siyasiler burada yarım milyonluk bir gücün olduğunu anladık bunu Samsun’daki ve dünyanın dört bir köşesindeki Samsunlu hemşehrilerimiz de anlamalı. Şimdi Samsunluların hem siyasette hem ticarette hem de cemiyet hayatında güçlenme zamanıdır. Bu zihniyet, bu ruh 1975’de İstanbul’da vücut bulmuş. Bu ruhu, Samsunluluk ruhunu ve bilincini 1975’den bugüne yaşatan tüm STK yöneticilerine şahsım ve temsil ettiğim partim adına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.” dedi.

adminadmin