Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-10-2019 09:11   Güncelleme : 29-10-2019 09:11

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık: Samsunspor forması dağıtıldığı gün çocuğunu Trabzonspor formasıyla okula gönderen zihniyeti kınıyorum!

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Sancaktepe FK maçında futbolcuların sahaya çıktığı “Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur” pankartı üzerinden yapılan polemiklerin kara mizah olduğunu ifade edip, bir kaşık suda fırtına koparılmaya çalışıldığını belirtti.

Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık: Samsunspor forması dağıtıldığı gün çocuğunu Trabzonspor formasıyla okula gönderen zihniyeti kınıyorum!

Başkan Uyanık, “Kimseye mesaj falan vermedik. Ayrıca bizim, Trabzonlu insanlar, Trabzonsporlu yöneticiler, Trabzonspor’un sembolleşmiş futbol adamları ile İsmail Uyanık – Samsunspor ilişkisinde hangi seviyede dostluklarımızın olduğunu herkes çok iyi bilir.

Trabzonspor camiasından, başkanına kadar herkes çok iyi bilir. Samsunspor kulübü olarak kimseden özür dileyecek bir hareket yaptığımızı düşünmüyorum. Zaten de böyle bir özür de dilemiyorum” dedi.

Başkan Uyanık, ‘Bu şehrin çocukları Samsunsporludur’ pankartı üzerinden ortaya çıkartılan tartışmalara da değinerek şöyle konuştu:

KÖTÜ KAFALI FESAT FİTNECİLER YÜKSEL BEYE TWEETİ ATTILAR

“Bunun ne Trabzonsporlulukla ne Trabzonla bir alakası yok. Bu resmen bir provokasyon. Bu provokasyonu bilinçli olarak kullanan bir takım kişilere, maalesef biz de onları dikkate alıp cevap verdik. Olay, bir kaşık suda fırtına dediğimiz gayet üzücü noktalara gelmiş. Bir sürü güzel şeyler yapmaya çalışan insanlar karşılıklı olarak üzüldü. Daha sonra da ‘Samsun’un çocukları Samsunsporludur’ diye harika bir sloganla maça çıktık. O sloganın pankartını o olaya bağlayabilmek kendini dünyanın merkezi zanneden, o olayla bunu bağdaştıran kötü kafalı fesat, fitne yapıp Yüksel beye tweeti atan insanlardan kaynaklanıyor. Bence olay bu kadar basit. Yüksel bey de medeni bir insan gibi kendi tarzında kimin kim olduğunu bilmediği için sosyal medyadan herkese cevap veriyor. Samsunspor kulübü olarak kimseden özür dileyecek bir hareket yaptığımızı düşünmüyorum. Zaten de böyle bir özür de dilemiyorum. Olayın buralara kadar geleceğini bilseydim asla o pankartla da çıkmazdım. Bu pankartla çıktıktan ve bu olay olduktan 4 gün önce forma dağıtımında böyle bir olay yaşandığını gördüm. Onun bununla hiçbir bağlantısının olacağını düşünmüyorum. ‘Samsun’un çocukları Samsunsporludur’ kampanyasını, gerçekten Samsunlu bir takım öğretmenlerimizin bürokrasideki Samsun aleyhtarı onca yapılanmaya karşı kahramanca sürdürdükleri Samsunluluk kampanyasını 2-3 senedir Milli Eğitim Bakanlığından alınmış izinle sürdürüldüğünü biliyorum. Bizim Samsunspor olarak hiçbir karşılaşmaya federasyondan izin almadan bir pankartla çıkma hakkımız yok. Dolayısıyla biz bunun iznini alıp da çıkmışız. Kimseye mesaj falan da vermedik. Ayrıca bizim, Trabzonlu insanlar, Trabzonsporlu yöneticiler, Trabzonspor’un sembolleşmiş futbol adamları ile İsmail Uyanık – Samsunspor ilişkisinde, hangi seviyede dostluklarımızın olduğunu herkes çok iyi bilir. Trabzonspor camiasından, başkanına kadar herkes çok iyi bilir. Ben bunları kara bir mizah olarak görüyorum. Güleceğim, gülemiyorum. Etkilerini gördükçe gülemiyorum.”

KÖTÜ KAFALI FESAT FİTNECİLER YÜKSEL BEYE TWEETİ ATTILAR

Yüksel Yıldırım’ın vakıf adına ciddi sayıda forma satın aldığını belirten İsmail Uyanık, “Yüksel Yıldırım’ın yönetici olduğu bir vakıf var. Rahmetli babası ve annesi adına kurduğu bir okul var. O okulu yöneten ve başka hayır işlerinde de kullandığı bir vakıf var. Bu vakıf iyi niyetle Samsunspor’dan ciddi sayıda forma satın aldı. Bunu bu şehrin çocuklarına dağıtmak üzere bir kampanya düzenledi. Bu kampanya çerçevesinde de bir insanın hayatındaki en kıymetli varlığı olan kızı ve oğlu bu kampanyaya katkıda bulunmak üzere Samsun’a gönderdi.

Bu güzel organizasyonda bu genç kardeşlerimiz daha önceden belirlenen 3 okulda forma dağıtımı yaptılar” diye konuştu.

SAMSUNSPOR FORMASI DAĞITILACAĞI GÜN ÇOCUKLARINI TRABZON FORMASIYLA OKULA GÖNDERDİLER

Okulda forma dağıtımı olacağı halde çocuğunu okula Trabzonspor formalı gönderen ailenin bilinçli bir aile olmadığını belirten İsmail Uyanık, “Okulda forma dağıtımında bu olaylarla birlikte gördüğüm bir video var. Bu video da Yüksel beyin kızı gayet zarif bir şekilde etkinliğin yapılacağı okula gidiyor. Orada bütün çocuklara forma giydiriliyor. Orada da bir hoca kameraya giriyor, bir çocuğa, ‘sen de giyer misin’ diyor. O çocuk da o sevimliliğiyle Zeycan ablasının karşısına geliyor, Zeycan’da bütün zarafetiyle ‘formayı giymek istiyor musun’ diyor. Çocuk da ‘evet’ diyor ve formayı giydiriyor. Gayet masumane, gayet spontane gelişmiş bir olay. Buradaki bu olay benim anlayamayacağım, anlamak istemediğim bir takım yerlere gitmiş. Bunu Trabzonspor düşmanlığına getiren zihniyet, bu zihniyetin kimlerin uzantısı olduğunu, nereden kaynaklandığını tahmin ediyoruz ama güçleri yetmeyecek. Bu şehrin Samsunluluğunun, Samsunculuğunun tekrar ayaklanmasını, Samsunsporlu olmaktan iftihar eden insanların Türkiye’nin her tarafında formalarla gezmesini, Samsunspor’un başarılı olmasını engelleme şansını onlara vermeyeceğiz. Buradaki sorum şu; bugün Hristiyanlar bile oruç tutulan Müslüman mahallelerinde yemeklerini ortada yiyip içmiyorlar. Toplumun geneline bir saygı söz konusu. Toplumun değer verdiği bir olayda orada küçücük bir çocuğu kullanarak, o çocukta bu olayın nasıl bir travma yaratacağını hiç düşünmeden ona forma giydirip sanki bir şeyleri ispatlamak için oraya arkadaşlarının Samsunspor formasıyla donatılacaklarını bildikleri halde o çocuğu oraya gönderen zihniyeti kınıyorum. O çocuğun yaşadığı travmayı yaşatan ailenin bilinçli bir aile olduğunu düşünmüyorum” dedi.

19 Mayıs Stadyumunun iyi niyetle yapıldığını fakat birçok eksiğinin olduğunun altını çizen İsmail Uyanık, “Stadımız çok iyi. İyi niyetlerle yapılmış. Ama maalesef bir sürü eksiği olan, beğenmediğimiz etrafı dağlarla çevrili olan statlardaki zemin bizim zeminimizden çok daha iyi. Bizim futbolcularımız stadın belirli bölümlerinde bataklıkta gibi oynuyorlar. Dolayısıyla futbolcuları tribünler mutlaka motive ediyor. Muhteşem bir seyircinin önünde oynamak hem bizim futbolculumuzu hem de rakip futbolcuyu motive ediyor. Fakat ortada bir zemin olayı var. Bu gerçekten çok üstünde durulması gereken bir konu. Özellikle futbol oynamak isteyen, yerden oynamak isteyen taktiklerde bu zemin ciddi bir sorun oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

adminadmin