Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-11-2019 09:17   Güncelleme : 15-11-2019 09:17

Samsunspor Divan Kurulu’ndan çağrı; Uyanık ve yıldırım bir an önce bir araya gelerek aralarındaki meseleyi halletmeli!

Samsunspor Divan Kurulu bugün Nuri Asan Tesisleri’nde bir toplantı yaptı.

Samsunspor Divan Kurulu’ndan çağrı; Uyanık ve yıldırım bir an önce bir araya gelerek aralarındaki meseleyi halletmeli!

Sadi Subaşı başkanlığında toplanan Divan Kurulu, gündemi değerlendirdi. Toplantının ardından Divan Kurulu yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“12.11.2019 Salı günü Samsunspor Kulüp Başkanı Sayın İsmail Uyanık’ın düzenlediği basın toplantısında söylediklerinin meydana getirdiği deprem üzerine Samsunspor Divan Kurulu Başkanlığı olarak görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmamız zorunlu hale gelmiştir.

Ancak bu konuda ki görüş ve önerimizi açıklamadan önce bu noktaya nasıl gelindiğine kısaca değinmek istiyoruz.

Formasında Milli Mücadele’nin Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün logosu bulunan, Samsun’un en önemli markası Samsunspor, son 15 yılda giderek ağırlaşan bir ekonomik kriz sonucu yönetici bulamaz hale gelmiş ve sonunda da Kayyum Heyetine teslim edilmiştir.

Bir zamanlar Türkiye Lig’lerinde fırtınalar estiren Samsunspor bir yıllık Kayyum Yönetimi Dönemi ile birlikte Samsun adına çok büyük bir hayal kırıklığı yaşatarak 2017 sezonunda da 2. Lig’e düşmüştür.

Yıllara dayalı oluşmuş borçlar, ekonomik kaynak oluşturulamaması ve yönetici de bulunamaması sonucu Samsunspor’un kapanmasına kadar gidebilecek korkularının yaşandığı bir döneme girilmiştir.

İşte bu sırada Samsunspor camiasında geçmiş yıllarda ki başarıları nedeni ile adı ‘Efsane Başkan’a çıkmış Sayın İsmail Uyanık’ın güçlü bir ekonomik desteği de yanına alarak yeniden Samsunspor Başkanlığına talip olduğu haberleri, karamsarlığı bir anda yeni umutlara taşımıştır.

Sayın İsmail Uyanık, Samsun’un yetiştirdiği dünya çapındaki iş insanı Sayın Yüksel Yıldırım ve kardeşlerinin sahibi olduğu Yılport Holding’in sermaye desteği ile birlikte Samsunspor Genel Kuruluna katılmıştır.

Geçmiş yıllarda şirketleşme konusuna soğuk bakan Samsunspor camiası bu kez, yapılan Genel Kurul’da İsmail Uyanık adının güvencesi ile Samsunspor’un, “Yılport Samsunspor A.Ş.” ismi altında şirketleşmesine coşkulu bir şekilde onay vermiştir.

Oluşan yeni yapıda İsmail Uyanık Samsunspor Kulübü Derneği’nin, Yüksel Yıldırım’da Yılport Samsunspor A.Ş.’nin başkanı olarak büyük bir heyecan meydana getirmiş ve “Bu yıl 1.Lig, seneye de Süper Lig” hedefi ile yola çıkılarak önemli transferler yapılmıştır.

Ne var ki, çok yabancı olduğumuz 2. Lig’in koşullarına ayak uyduramamanın etkisi ile yapılan teknik ve yönetimsel hatalar sonucu 1. Lig şansı son anda kaçırılmıştır.

Bu sportif başarısızlığın, hiç de beklenmeyen bir şekilde Yılport Samsunspor A.Ş. Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım ile Kulüp Başkanı Sayın İsmail Uyanık arasında bazı anlaşmazlıklara yol açtığı görülmüştür.

Biri Türk sporunda marka olmuş Sayın İsmail Uyanık, diğeri iş dünyasında bir dünya markası haline gelmiş Yılport Holding’in sahiplerinden Sayın Yüksel Yıldırım gibi iki önemli ismin sorunları bir araya gelerek çözememesi ile baş gösteren çift başlılık sonucu, yaşananlar Samsunspor adına çok büyük şanssızlık olmuştur.

Büyük ekonomik sıkıntılarla boğuşan Samsunspor yönetimlerinde dahi görülmeyen bu yönetimsel hatanın, ekonomik sorunlarını çözmüş ve umut dolu bir geleceğe yelken açmış günümüz Samsunspor’unda yaşanması akıl alacak iş değildir.

Şirketleşme sürecinde şirket yönetimi ile kulüp yönetimi arasındaki görev dağılım kurallarının iyi belirlenmemiş olması veya tarafların görev alanları içinde kalmaması sonucu ortaya çıkan çok başlılık, zamanla takıma ve teknik kadroya da yansımıştır.

Bunun sonucunda büyük ümitlerle takımın başına getirilen donanımlı ve iddialı Teknik Direktör İrfan Buz istifa etmek zorunda kalmış, ardında da Sayın İsmail Uyanık üstlendiği görevleri bıraktığını açıklamıştır.

Samsunspor adına zor günlerden sonra yakalanan bu şansı yok etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Unutulmamalıdır ki, Samsunspor bulunduğu lig ile bağdaşacak sıradan bir takım olmayıp, geçmişteki başarıları, Türk futboluna kazandırdığı üst düzey futbolcuları ve gol kralları ile bir Türkiye markasıdır.

Bu gerçeği hiç kimse göz ardı edemez, etmemelidir.

Hangi koşullar zorlamış olursa olsun, sorunu çözerek görevini sürdürmek yerine duygusal bir kararla bütün hataları üstlenerek görevlerini bırakan Sayın İsmail Uyanık şirketleşme yolunun açılması konusunda aldığı sorumluk adına da bu görevi bırakmamalıydı.

Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklara rağmen çok ciddi maddi fedakarlıklar yapan Sayın Yüksel Yıldırım da, kulüp bünyesinde yaşanan çok başlılığa meydan vermemeliydi. Teknik heyet ve yönetim kadrosu ve taraftarlarımızla sosyal medya üzerinden diyaloğa girmemeliydi.

Henüz kaybedilmiş bir şey yoktur. Samsunspor için vazgeçilmez iki isim olan Sayın Uyanık ve Sayın Yıldırım, bir an önce bir araya gelerek aralarındaki sorunu çözmeli ve oluşturacakları heyecanla yeni bir sayfa açmalıdırlar.Çünkü;

“Samsunspor Genel Kurulu’nda kulübümüzün şirketleşmesine verilen onay, İsmail Uyanık’ın kulüp başkanlığında, Yıldırım Holding’in finansman desteği ile oluşacak yönetim biçimine verilmiştir.”

Aksi halde, belki de yakalanmış son şans olan bu oluşumu yıpratacak herkes, Samsun ve Samsunspor camiası tarafından affedilmeyecektir.

Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu olarak Sayın İsmail Uyanık ve Sayın Yüksel Yıldırım’ın duygusallığı bir yana bırakarak Samsunsporumuzu başarılara koşturacak birlikteliği yeniden sağlamaları konusunda çağrı yapıyoruz.

adminadmin