Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-09-2016 13:31   Güncelleme : 20-09-2016 13:31

Samsunspor eriyor

Samsunspor eriyor, Samsunspor güven ve saygı kaybına uğruyor rakip takım taraftarları samsun kümeye diye tempo tutuyor ve bunlar olurken yapabilecek bir şeyimiz yok.

Samsunspor eriyor

Sadece üzgünüz şunu yaparsanız iyi olur diyebileceğimiz pek bir şey de yok. Keşke sezon başı yapılması gerekenler yapılabilseydi.

Hocayı gönderin diyenlere, bir hoca takımı bu kadar hazırlar. Takımı pozisyona sokacak varyasyonları planlar. Mersin maçını ele alırsak ben daha önceki yazımda, biz bir tek Mersin’i yeneriz diye yazmıştım ama onlar son gün bizim yapamadığımızı yaparak bütün eski topçularıyla anlaştılar ve benim sözümü ve kötü gidişlerini ortadan kaldırdılar.

Maçı, hayatı Samsunspor olan Sayın Atilla Cebeci’nin face’sinden izledim ona çok teşekkür ediyorum.

Bu yayın sorununun çözülemeyişini anlayamıyorum. Bu nasıl bir beceriksizlik anlaşılır gibi değil.

İlk defa defansımız bu şekilde pozisyon hataları yapmış ilk gol şanssızlık ama pozisyon direk gol olsa Bekir’e kimse bir şey diyemezdi. Bizim takım Mersin’den fazla pozisyona hem de onlarınkinden daha net pozisyonlara girmiş, golleri kaçıranlar ise takımın en deneyimli, en çok beklentimiz olan oyuncuları.

Deneyimli dediğimiz oyuncular bu golleri kaçırırsa golleri kim atacak?

Takımın üzerinde geçen yıl ki gibi bir ölü toprağı var herhalde. 3 ü geçen sezonun toplam da 7 maçtır gol atamamış olmamız tuhaf bir durum. O da herhalde hocanın şanssızlığı! Benim için Engin hoca geçen yıl bitmişti. Buradaki Malatya maçında beraberlik bizi hedeften koparırken maç ta berabere giderken bir oyuncumuz oyundan atıldı diye forvet çıkarıp defansif orta saha alarak kapasitesini göstermişti. Erciyes maçında ise biz gençleri oynatır diye beklerken bu yıl kadroda olamayacak ne kadar futbolcu varsa hepsini oynatarak benim için bitişini tescillemişti.

Bu sezon ise Allah için takımın gücü kuvveti dayanıklılığı Mersin maçına kadar iyiydi. İyi organize olup pozisyon vermiyordu. Bu maçı kaza sayalım. Umarım defansif anlayışı toparlayabiliriz zaten ön bölge denilen yerde yokuz.

Yapacak birşey yok elimizdeki kadro bu önümüzdeki kupa maçında gençleri ve özellikle iki Enes var ikisini de görmek istiyoruz. Biri geçen yıl Kazakistan takımıyla yapılan hazırlık maçında oynamıştı ve çok iyiydi diğeri de Milli 17 ye çağrılıyor bu çocuk iyi ki milli takıma çağrılıyor. Öğrendiğim kadarıyla forvet oynuyormuş. Hiç izlemedim ama ilk fırsatta izlemek istiyorum. Milli takıma çağrıldığına göre bir meziyeti vardır demek ki. Bir de alt yaş gruplarında milli olduğu halde silinip giden bir sürü futbolcumuzun yok oluşunu benim gibi izleyen yöneticilere bir tavsiyem; bu çocuklar bizim çocuklarımız onlara sahip çıkıp abilik yapmak, yol göstermek gerekir hem gençlerimize yazık oluyor hem de Samsunspor’umuza yazık oluyor. İnşallah bu kupa maçı gol atamama stresimizin son bulacağı bir maç olur, ondan sonra da hocanın dediği gibi alt gruptan kurtulacak puanları toplamaya başlarız.

Daha kötüsünü düşünmek bile istemiyorum Allah sonumuzu hayretsin.

Engin hoca istifa etmiş hayırlı olsun. Allah yolunu açık etsin.

Adnan öz  

adminadmin