Spor
Giriş Tarihi : 01-02-2014 12:07   Güncelleme : 01-02-2014 12:07

SAMSUNSPOR ESKİ OYUNCULARINA ALACAKLARI ÖDEMEZSE KÜME DÜŞECEK

Emin Kar, “Yabancı oyunculara 9 milyon borcumuzu ödemediğimiz takdirde 6 puanımız silinecek veya küme düşürüleceğiz” dedi.

SAMSUNSPOR ESKİ OYUNCULARINA ALACAKLARI ÖDEMEZSE KÜME DÜŞECEK
Kar 2001 yılından Phiri, Ben Ofoso ve 2011 yılından Bahia, Fink, Pal Lazar, Voldomiro, Akaki ve Gekas’a toplam 2 milyon 685 bin avro borçlarının bulunduğunu söyledi.

Bu futbolcuların alacaklarını tahsil etmek için FIFA’ya şikayet ettiğini ve FIFA’dan kendilerine ödeme emri geldiğini belirten Kar, şöyle devam etti:”13 yıl önce takımımızda forma giyen Phiri ve Ben Ofoso ile Süper Lig’de bulunduğumuz 2011 sezonunda takıma alınan yabancı oyunculardan Bahia, Fink, Pal Lazar, Voldomiro, Akaki, Gekas’a 2 milyon 685 bin avro borcumuz var. Yani yaklaşık 9 milyon lira. Bu oyuncular FIFA’ya bizi şikayet etti ve FIFA da ödeme emri gönderdi.

Acilen bu oyunculara alacaklarını vermemiz gerekiyor. Yoksa disiplin kuruluna sevk edileceğiz. Yabancı oyunculara 9 milyon borcumuzu ödemediğimiz takdirde 6 puanımız silinecek veya küme düşürüleceğiz.”Serdar Özkan, Uğur Boral, Selim Teber’in de alacaklarını tahsil etmek için TFF’ye şikayette bulunduğunu hatırlatan Kar, “Yerli oyunculara da 6 milyon lira civarında borcumuz bulunuyor. Bu oyunculara da kısa süre içinde alacaklarını ödemeliyiz. Bu sorunlara takımımızdaki oyuncuları karıştırmak istemiyoruz. Kadromuzdaki oyuncuların alacaklarını ödüyoruz. Yani onların ödemelerini olduğunca temin etmeye çalışıyoruz ama Samsunspor’un da böyle bir gerçeği var. Bu hukuki sorunu çözmeye çalışacağız. Bunun için tüm enerjimizle çalışıyoruz” diye konuştu.Kar, pazar günü sahalarında oynayacakları Tekden Denizlispor maçına da değinerek, şunları kaydetti:”Ligin ikinci devresine iyi başladık, 4′ü deplasmanda olmak üzere 3 maçtan 7 puan aldık. Kendi sahamızda oynayacağımız Tekden Denizlispor maçını da kazanmak istiyoruz. İyi bir seri yakaladık ve bu seriye devam etmek istiyoruz. Üst sıralardan kopmamak gayreti içindeyiz. Taraftarlarımızın da bize yine bu maçta destek vermelerini istiyoruz. Bu borç sıkıntısından kurtulmanın tek çaresi Süper Lig’e çıkmak. Bunun için elimizden geleni yapacağız.”

Kaynak: son dakika
adminadmin