Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2018 10:55   Güncelleme : 12-03-2018 11:24

​Samsunspor Kayyum Yönetimine Kim Müdahale Ediyor!

Samsunspor Kayyum Yönetiminin geçmişe dönük hesaplarının incelenmesi için getirilen mali müşavir şirketi iki gün çalışamadan İstanbul’a geri döndü.

​Samsunspor Kayyum Yönetimine Kim Müdahale Ediyor!

Samsunspor Kayyum Yönetimi, geçmişe dönük hesapların incelenmesi için İstanbul’dan bir şirketle anlaşmıştı. Samsun’a denetlemeye gelen iki mali müşavire denetlemenin ikinci gününde müdahale edildiği ortaya çıktı

DENETLEME ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Samsunspor Kayyum Heyeti’nin İstanbul’dan özel bir denetim danışmanlık şirketiyle anlaştı.

Mali müşavirler Erdoğan Işık ile Hüseyin Kayahan 26 Şubat tarihinde Samsun’a gelerek incelemelere başladı.

Ne var ki yazı bir açıklama yaparak Samsun’dan ayrılan denetleme şirketinin mali müşavirleri, yönetimin denetlemeye son verdiğini belirtti.

‘DENETİME ARA VERMEK ZORUNDAYIZ’ DEDİLERİ

Açıklama şöyleydi;

“Geçmiş dönemlerle ilgili olarak bağımsız denetim değil, futbol mevzuatı konusundaki bilgi ve deneyimlerimiz nedeniyle özel olarak ‘suiistimal denetimi’ yapmak üzere mevcut yönetim kurulunun talebi üzerine 26.02.2018 tarihinde Samsun’a gelinmiş, aynı gün saat 15.00’e kadar çalışma ortamı hazırlanmış ve geçmiş yıllarla ilgili inceleme yapılmak üzere çalışmalara başlanılmıştır. Denetimin ikinci gününde saat 17.00 civarında yönetim kurulu üyelerinin çalışma mahalline gelerek ‘denetime ara vermek zorundayız’ şeklindeki beyanları üzerine çalışmaya son verilmiştir. Eski dönemlerden başlanmış olup, en az 3-4 haftalık bir çalışma sonrasında rapora aşamasına gelineceği planlanmıştı. Denetim başlar başlamaz durdurulduğu için, tarafımızdan hiç kimseye usulsüzlükle ilgili herhangi bir yorumda bulunulmamış ve yapılmayan bir denetim için de kimseye rapor sözü verilmemiştir”

Denetim heyetini Samsun’a davet eden Samsunspor Kayyum Heyeti Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz ise denetleme heyetinin işi bırakmasına farklı bir açıklama getirdi.

Karayılmaz açıklamasında, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından müfettiş istediklerini, özel denetlemenin uzun süreceği için denetlemeyi yarıda bıraktıklarını söyledi.  

BEŞ YIL ÖNCE DE AYNISI YAŞANMIŞTI

Akasyamhaber, Nisan 2013 tarihinde yapmış olduğu bir haberinde de ‘Samsunspor Denetleme Raporu Nerede’ diye sormuş ve dört ay önce Samsunspor Kulübünden yapılan açıklamada Denetleme Raporları’nın Ocak ayı sonlarına kadar Samsun Valiliği Kanalıyla kulübe ulaşacağını açıklamasına rağmen denetleme Raporu’nun akıbeti hakkında herhangi bir bilgi alınamadığını yazmıştı.

KAMUOYU DENETLEME RAPORLARININ SONUÇLARINI BEKLİYOR

Haberimizde kamuoyunun denetleme raporu sonuçlarını beklediğini belirterek şöyle yazmıştık;

Samsunspor Kulübünde yapılan denetlemelerle ilgili basına yer alan haberlerin üzerine hatırlanacağı gibi Samsunspor Yönetim Kurulu Aralık aynın başlarında haber merkezlerine gönderdiği ve kulübün resmi web sitesinde duyurduğu ilanda yaklaşık iki hafta süren denetlemelerin tamamlandığı belirtilmiş ve Denetleme Raporları’nın Ocak Ayının sonlarına doğru Valilik Kanalıyla kulübe ulaşacağı belirtilmişti.

KAMUOYU UNUTMUYOR

Samsunspor’dan yapılan açıklamanın üzerinden 4 aydan fazla zaman ve açıklanacağını belirttikleri tarihten ise 2 aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen açıklanmayan Samsunspor Denetleme Raporunda ne gibi bilgi ve belgelere ulaşıldığı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Denetleme raporunun diğer denetleme raporları gibi gümbürtüye gitmesini ve sessizce sümen altı yapılmasını istemeyen Samsunspor gönüllüleri Denetleme Raporunun bir an önce açıklanarak Samsunspor üzerine oynanan oyunların açığa çıkmasını bekliyorlar.

Ne zaman ve hangi kanaldan açıklanacağı merak edilen Samsunspor Denetleme Raporu’nun hangi kurum tarafından kamuoyu ile paylaşılacağı merak edilirken Samsunspor kulübünün yaptığı açıklamanın gereğinin yapılması bekleniyor..

AÇIKLAMADA NE DENİLMİŞTİ

Kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara neden olan Samsunspor' daki denetlemenin üzerine çeşitli haberler yaparak kamuoyunun doğrudan bilgi alma hakkını sonuna kadar savunan Akasyamhaber’in ortaya koyduğu performansın ardından Samsunspor Kulüp yönetimi bir açıklama yapmış ve açıklamasında şu görüşlere yer vermişti.;

“Yaklaşık iki haftadır kulübümüzde gerçekleştirilen ve içeriğiyle ilgili daha evvel bilgi verdiğimiz denetleme bugün itibariyle sona ermiş olup, denetleme raporları Ocak ayı sonrasına kadar valilik kanalıyla kulübümüze ulaştırılacaktır.

SAMSUNSPOR’UN DENETLENMESİNİ KİM YA DA KİMLER ENGELLİYOR!

Gelen bilgilere göre Samsunspor Kayyum Heyetinin geçmişe dönük yapacağı veya yaptıracağı denetleme çalışmaları geçmiş dönemlerde Samsunspor’da görev almış veya başkanlık yapmış kişiler ve onların kulüpteki uzantıları tarafından engellenmeye çalışıyor.

Samsunspor Kayyum Heyeti’nin asli görevinin denetlemek ve geçmiş dönemlerdeki aksaklıkları ortaya koymaya çalışmak olmasına rağmen Samsunspor’u denetlemeye gelen denetleme şirketine bağlı mali müşavirlerin iki gün sonra şehri terk etmek zorunda bırakılmasın sebebini merak ediyor.

adminadmin