Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 02-01-2018 11:13   Güncelleme : 02-01-2018 11:13

Samsunspor kongresi!

Samsunspor kongresinin sıkıntılı geçeceğini düşünüyordum ama bu kadarını beklemiyordum.

Samsunspor kongresi!

Birçok aday isminin dolaştığı süreçte yine hüsran yaşadık. Erkurt Tutu’nun başkan adayı olmayacağı duyurulmuştu ve adayda olmadı. Bir liste çıktı onunda tüzükten dolayı adaylığı kabul edilemedi.

Samsunspor’un sevilen simalarından Mehmet Soykan kardeşimizin vefatının kongre gününe denk gelişi herkesi derinden üzmüştü. Onu da rahmetle analım.

Kongrede camianın bilinen abilerinden birinin konuşmasındaki kongre ortamına yakışmayan ifadesi sinirlerin gerilmesine sebebiyet verdi. Birkaç konuşmacının laf olsun diye kürsüyü meşgul edişi sabırları zorlasa da kongre usulü böyle idi sabırla kongrenin sonunu bekledik.

Hasta olduğunu ifade eden başkan Tutu zaten kırgın ve yılgınken birde o ifadeye maruz kalması sinirlerinin bozulmasına sebebiyet verdi. Duygusal bir konuşma yapan Erkurt Başkan zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

Yönetime talip olan Samsun’un yetiştirdiği ender hocalardan birisi olan ve ben dahil herkesi hoca olarak saygı duyduğu Mehmet Ali Çınar abimizin genel kurula konuşma isteği, genel kurulun oybirliği ile kabul edildi. Mehmet Ali Çınar hoca nasıl bir Samsunsporlu olduğunu izah etmeye çalışarak konuşmasına başladı. Öneri olarak ise sadece kurtuluşun alt yapıdan geçtiğini geçmişten örnekler vererek anlatmaya çalıştı. Ama Samsunspor’a neden üye olmadığının gerekçesi kabul edilir bir şey değildi. Bir kulübü yönetmeye talip olmuş kişilerin kısa, orta ve uzun vadeli planları olur. Biz Mehmet Ali Çınar’ın sadece uzun vadeli diyebileceğimiz ama benimde çok önemsediğim alt yapı ile ilgili fikirlerini öğrendik. Onunda parası yok, o yönetiyorsa bizde yönetiriz tezi hiç gerçekçi bulunmadı.   Herkesin kabul ettiği bir gerçek var herkes para bulamaz, herkes para isteyemez buda bir beceridir. Bu yönüyle Erkut Tutu yönetimi çok büyük iş başarmıştır. Kaldı ki başkanlığı isteyen birinin kulübe üye bile olmamış oluşu eleştirilere sebebiyet verdi. Ben ise adım Ali Koç olsa, adım Vehbi Koç olsa bu kulübe başkan olabilirdim sözünden rahatsız oldum.  Başkan adayının bu sözü iki kere hem de altını çizerek söylemiş olmasına rağmen divan başkanı Ediz Durmuş’tan sayın konuşmacı sizin aday olamamanız tüzük ile ilgili, Ali Koç’ta gelse bu şartlarda aday olamazdı diye düzeltme yapmasını bekledim, olmadı. Birkaç kez söz alıp buna bir açıklık getirmesini istemek istedim ama söz isteyenler içerisinde ismim olmadığı için ve usule uymaz diye sabrettim.

 Nihayet yılların tecrübesi Hakkı Tomaç başkan işi düzeltti de Mehmet Ali Çınar’ın tüzük gereği aday

olamadığını söyledi ve kongrenin ertelenmesi önerisini sundu o günü kurtardık.

Yönetim devam etmeyi kabul etmedi. Vali Bey ikna etmeye çalışıyor şimdilik geleceğimiz belirsiz. Taraftar biraz daha sakin olmak zorunda olduğunu anladı. Samsunspor’un geleceği birkaç güne şekillenir, umarız bir çıkış yolu bulunur. Topçuların paralarını almak için federasyona gitmesini anlarım ama serbest kalmak istemeleri doğru bir davranış değil. Sanki gittikleri kulüpte tıkır tıkır para alacaklar, sanki diğer kulüplerin durumu daha iyi. Artık o topçuların serbest kalması benim için o kadar önemli değil yeter ki bir yönetim oluşsun ve tahta kapalı olmasın. Zaten bu şartlarda serbest kalmak için müracaat eden topçular ile biz başarılı olamazdık. Emeklerinin karşılığını almak istemeleri konusunda haklılar ama ben paramı almadan uçağa binmem deyip bilet yakmak ben paramı almadan maça çıkmam demek ahlaki bir durum değil. Biz futbolcunun ahlaklısını ve tehdit etmeyenini severiz.

 Adnan Öz

adminadmin