Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-01-2018 16:52   Güncelleme : 01-01-2018 16:52

Samsunspor Kulübü Başkanlık Divan Kurulu açıklama yaptı

​Samsunspor’un geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen seçimli olağanüstü genel kurulunun ardından Samsunspor Kulübü Başkanlık Divan Kurulu yazılı bir açıklama yaptı.

Samsunspor Kulübü Başkanlık Divan Kurulu açıklama yaptı

Bu gün yapılan açıklamada, divan kuruluna verilmiş bulunan aday listesinde Samsunspor’a üye olmayanlar aday gösterildiği için ilgili maddeler gereği listenin kabul edilmediğinin belirtildiği açıklamada,

Kongreyi takip eden Cuma günü geç saatlerde yönetim kurulunun topluca istifa kararı alarak istifalarını Samsun Valisi Osman Kaynak sunduklarını ancak Vali Kaymak’ın istifaları iade ederek göreve devam etmelerini istediği belirtildi.

Buna rağmen yönetim kurulu istifalarını geri almayarak istifalarını Kulüp Başkanlık Divanına sundukları belirtilirken, bunun üzerine Kulüp Başkanlık Divanının yönetim kuruluna kulübü yeni bir kongreye götürene kadar görevlerine devam etmelerini tebliğ etmiş ancak bunun da sonuçsuz kaldığı ifade edildi.

Bunun üzerine kurulumuz olaya dâhil olmuş ve derhal toplanarak tüzük uyarınca gereğini yapmak üzere, ulaşılabilen Yönetim Kurulu Üyeleri Kulüp Tesislerine çağırılmış, meselenin ehemmiyeti tartışılmış, en azından Genel Kurul Kararı doğrultusunda Kulübü Olağanüstü Kongreye götürmeleri istemişse de, maalesef sonuç alınamamıştır.

Samsunspor Kulübü Başkanlık Divan Kurulu’nun açıklaması şöyle devam ediyor;

 Durumu görüşmek üzere, Sayın Valimiz Osman KAYMAK ile görüşmek için randevu istenmiş, bilhare Valimiz tarafından telefon görüşmeleri yapılmış, karşılıklı görüş ve düşünce alış verişinde bulunulmuştur.

Takip eden safhada, kurulumuz, Tüzüğün kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirebilmek için çalışmalar başlatmış ve yapılan çalışmalarda, tüm kamu oyunca da genel olarak bilindiği üzere, sorunun 3 OCAK 2018 gününde başlayıp, 10 OCAK 2018 gününe kadar devam eden acil ödemelerde (YAKLAŞIK 4 MİLYON TL) kilitlendiğini, içine düşülen bu kaos ve ödeme planı çözümlenemediği taktirde, futbolculardan 14'ünün tamamen serbest kalacağını, yapılandırılmış borç nedeni ile SSK'ya olan borcun taksiti olan 187.710.00TL 'nin 2 OCAK 2018 günü ödenmediği taktirde tüm yapılanmanın iptal edilerek, Kulübün tüm borcu defaten ödemek zorunda kalacağı, bu haldede, mevcut borcun katlanarak faizleri ile artacağı, futbolcu borçlarının ( TFF'nuna şikayet edilmiş olması hasebi ile) ödenmemesi durumunda, tüm futbolcuların serbest kalacağı, gibi gerçekler için çözüm aramaları yapılmıştır.

Bu arada, Basın ile de kısa ve fazla detay içermeyen paylaşımlarımız olmuş ise de, detaylı bilgiler, tüm geliştirmeler ve evrakların tetkikinden sonra anlaşılmıştır.

KULÜBÜN ÖDEME ÇIKMAZININ SEBEBİ KAZIM YILMAZ’IN TEMLİKLERİ

Tüm yapılan tetkikler ve görüşmeler sonunda, mali çıkmazların çözümlenmesinde Kulübün karşısına çıkan engellerden en büyüğünün Sayın Kazım YILMAZ'ın temlikli alacaklarının olduğu, tüm bu alacaklarında, döviz bazında işlem gördüğü, borca karşılık yapılan ödemelerin, kurdaki gelişmeler karşısında eritilemediği ve bugün içinde, Kulübün ödeme çıkmazının ana nedeni olduğu saptanmıştır.

Kurulumuz, tüzüğümüzün amir hükümleri gereği, bu ahvalde yapması gereken tüm çalışmaları yaparak, öncelikle Yönetim Kurulu teşkili için yedek üyeleri göreve çağırmış ancak onlarında istifaları ile karşılaşmıştır. İstifa etmeyen üyelerin ise sayıları yeterli olamadığı için, Yönetim Kurulunu oluşturamamışlardır.

Takiben, Tüzük gereği, Kulübü Olağanüstü Genel Kurula götürmek yetkisi olan Denetleme Kurulu üyeleri göreve çağırılmışlardır. Denetleme Kurulu Üyelerimiz tüzük gereği, Olağanüstü seçimli kongre kararı alarak, bu arada geçecek zaman diliminde yeni bir Yönetim Kurulu oluşturabilmesine de imkan sağlayacaktır.

Bu arada da, Kentimizin Mülki Amirleri, Milletvekilleri, Yöneticileri tüm ilgilenenleri ile de çare aramalarımıza devam etmekteyiz. Şu ana kadarda, olumlu ve çözüm getiren sağlıklı bir sonuç alınamamıştır. Ancak Samsunspor'a sahip çıkarak, içine düşülen zor durumdan acilen çıkmak için herkesin elini taşın altına koymak zamanıdır. Aksi taktirde, SAMSUNSPORUMUZ İÇİN VAKİT ÇOK GEÇMİŞ olacaktır.

adminadmin