Spor
Giriş Tarihi : 29-06-2014 17:24   Güncelleme : 29-06-2014 17:24

SAMSUNSPOR OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTMELİDİR!

Samsunspor eski yöneticilerinden Süleyman Salur, geçtiğimiz gün yapılan Samsunspor Kongresinin kurul tüzük ihlali gerekçesi ile geçersiz olduğunu iddia ederek, olağanüstü genel kurulun toplanması gerektiğini belirtti.

SAMSUNSPOR OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTMELİDİR!
Salur buna örnek olarak da, “30.7.2010 yılında Erkut Tutu ve Ayhan Keskin'in aday olduğu genel kurulunu gösterdi.

Suleyman Salur’un Samsunkenthaber’de yazığı yazıdan öne çıkan satırbaşları:

Tüzüğe göre yönetim kurulu denetleme ve disiplin kurallarında görev alabilmek için kulübe üye olunması gerekir. Emin Kar'ın listesinde ise son günlerde polemik yaşadığı eski Basın Sözcüsü İbrahim Ersöz kulüp üyesi değildir.
 
Bu tespitimiz üzerine şahsi dostluğumuz bulunan İbrahim Ersöz'le telefonla görüşülmüş kendisi bize Mazhar Başoğlu döneminde aday olduğunu ama sonrasında üyeliğinin devam edip etmediğini araştırmadığını ifade etmiştir.
 
Hatırlanacağı üzere benimde yönetim kurulunda görev yaptığım bir süreçte yönetim kurulunda aidatlarını yatırmayan üyelere, noter kanalı ile tebligatlar gönderilerek ödenmeyen aidatların ödenmesi, aksi taktirde üyeliklerinin silineceği bildirilmiştir.
 
Ersöz ile yaptığım görüşmede muhtemelen kendisininde bu isimler arasında olabileceğini ifade ettim. Yurt dışında yaşadığı için hatırlamadığını ifade etmiştir.
 
Yıllardır bütün kogrelerde divan başkanlığı görevini eski başkanlardan hukukcu kimliği ile Hakkı Tomaç yürütmektedir.
 
Son genel kurulda da divan başkanlığını yine kendisi yapmıştır. Eğer üye olmayan bir kişinin yönetim kurulu listesinde yer almasını tespit edememiş ise bu sorumluluk kendisine aittir. Bu konuda Emin Kar'ın da bir insiyatif kullanması söz konusu olmayabilir çünkü kimin üye olup olmadığı hakkında araştırma yapmamış olabilir ancak, divan kurulu birinci derecede sorumludur.
 
 
Kayyum konusunu her gündeme getirdiğimde şiddetle karşı çıkan ve kamuoyunda kayyumu felaket olarak lanse eden hukukcu kimliği olduğu içinde herkesin itimat ettiğ bir kişilik olan Hakkı Toma'ın bu kadar basit bir konuyu atlaması mümkün olmadığını düşünmekteyim.
 
 
Üstelik yine şahsen çok sevdiğm ve nefes aldığı sürece baş tacımız ve gazimiz olan Emin Kar'ın başkan olması yönünde iknacı bir rol üstlendiğini tahmin etmekteyim. O zamanda şeytanlar beynimi tırmalıyor acaba Hakkı Tomaç'ın kayyumdan bir çekincesimi var diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bir süre önce yine köşemizde ifade ettiğmiz gibi kayyumdan çekinenler, kayyumdan korkanlardır.
 
Emin Kar'da takımın eski bir kaptanı olarak takıma sahip çıkmak hasleti ile başkanlığa soyunmuştur. Yani argo tabirle tezgaha getirilmiştir.
 
Dönemlerde yani kayyum ile ilgili genel kurulda yaptığım bir konuşmanın ardından şehrin kanaat önderlerinden biri Süleyman bey sen kayyumun ne olduğunu biliyormusun şehrin yarısı yargılanır demişti. Bende kendisine bence bir sorun yok eğer payda Samsunspor'un menfaatleri ise, idam cezasıda alabilirler demiştim.
 
Kulübün menfaatleri her türlü değerlerin üstündedir. Dernekler kanununa göre dernekler masasına verilecek bir dilekce ile zaten seçim iptal edilecektir.
 
Bu nedenle yönetim kurulu acilen olağanüstü genel kurul kararı almalıdır ve yeniden seçim yapılmalıdır.
 
Taraftarın Sesi programında da bu görüşlerimi ifade ettiğimde progrm moderatörü  ilginç bir soru yöneltmiştir. 'Süleyman bey acaba Emin Kar başkan İbrahim beyin üye olmadığını bildiği içinmi İbrahim beyi görevden aldı?'
 
Bende cevaben böyle bir ihtimalin söz konusu olamayacağını olsa bile tek sorumluluğun mevcut divan kurulunda olduğunu belirttim ki, öyledir başkanın bu konuda tasarrufu olmamıştır. Samsunsporda kesinlikle hiç bir oldu bittiye izin vermeyeceğim biz ideallerimiz uğruna yıllarca zindanlarda idam cezası ile boynumuza ilmeğin geçirileceği günü beklemiş bir jenerasyondan geldik.
 
Adaletsizliğe isyan ettik ve bir nesli yok eden kişilere karşı yıllar sonrada olsa davacı olduk. 12 Eylül davasına müdahil olarak aldıkları cezalar ile manen tatmin olduk.
adminadmin