Spor
Giriş Tarihi : 13-12-2019 09:13   Güncelleme : 13-12-2019 09:13

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam:Devre arası takviyeler yapacağız!

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Devre arasında takviye yapacağız. Ama bu oyuncularımız kesinlikle hem bu sene bizim bir üst lige çıkmamıza katkı sağlarken önümüzdeki sene de Süper Lige çıkmak için katkı sağlamasını düşündüğümüz oyuncular olacak” dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam:Devre arası takviyeler yapacağız!

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. İlk olarak Yeni Çorumspor karşılaşmasını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Yeni Çorumspor maçından sonra oradaki ortamın gergin olması ve sağlıklı bir ortam olmamasından dolayı basın toplantısını yapamadık. Buradaki gibi bir ortam olsaydı gerekli açıklamaları yapardık. Dün oyuncularımızla yaptığımız toplantıda bir an önce Yeni Çorumspor mağlubiyetini unutmak istiyoruz. Bir kaza olarak değerlendirip, bu karşılaşmadan gerekli dersleri çıkarmamız gerektiğini söyledik. Dolayısıyla bize yakışmayan bir mücadele oldu. Ama futbolun gerçeği ile bir kere daha yüzleşmiş olduk. Eğer sadece yeteneğinize güvenip sahada olayı yaşamayıp, maça iyi konsantre olmayıp, yeterli derecede mücadele etmeyip, maçı kazanma adına futbolun gerçeklerini ortaya koymayıp kazanmak istiyorsanız futbolda böyle bir şey yok. Dolayısıyla maçtan önceki birçok olumsuzluğu bir kenara bırakırsak, bizim bundan sonraki süreçte kadrodaki eksiklikler, zemin, hava soğukluğu, hakem gibi olumsuzlukları artık ne olursa olsun bu sorunların üstesinden gelip, bir şekilde yolumuza sağlam adımlarla devam etme zorunluluğumuz var. Bunu bundan sonraki süreçte yapmamız lazım. Yapmak için de çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Daha fazla çalışacağız” diye konuştu.

Yeni Çorumspor mağlubiyeti ile taraftarı üzdüklerini belirten Ertuğrul Sağlam, “Devre arasında özellikle kadro kalitesi anlamında takviye yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bakış açımızı değiştireceğiz. İçeride dışarıda kiminle oynarsak oynayalım artık kendi kalitemizi sahaya yansıtırken bunu mücadele etmeden, savaşmadan, kavga etmeden, futbol adına doğruları yapmadan ortaya koyamayacağımızın gerçeğini de hep göz önünde bulundurarak kazanmak için her şeyi sahaya yansıtacağız. O yüzden Yeni Çorumspor karşılaşması her ne kadar defansın merkezinde oynayan Erkam ve Yalçın’ın ikisinin birden olmaması, yine merkez orta sahada son haftalarda performansı yükselen Gökhan Alsan’ın olmaması, maçın başında Guido’nun sakatlanıp oyundan çıkmasıyla bizim şu anki ideal 11’deki 4 oyuncumuzun olmaması oyun kalitemizi ve planımızı etkiledi. Ayrıca Guido’nun yerine oyuna soktuğumuz Samet Asatekin’in de kasığındaki problem nedeniyle oyundan çıkmasına sebep oldu. Yeni Çorumsporlu oyuncuların emeğine saygısızlık etmek istemiyorum. İyi mücadele ettiler ve hak ederek kazandılar. Bundan sonraki süreçte böyle talihsizlikler yaşamayalım. Kendi kendine koşarken düşen bir oyuncuya penaltı çalan bir hakemi ben son dönemde hiç görmemiştim. Maalesef bu son maçta bunu da yaşadık. Dolayısıyla bu konudaki şikayetimizi de dile getirelim. İstemediğimiz ve taraftarlarımızı üzdüğümüz bir karşılaşma yaşadık. İnşallah bu son olur. Çorum’dan dönerken bizle beraber oraya gelen taraftarlarımızın üzüntüsünü derinden yaşadık. Yeni Çorumspor maçını bir kenara bırakmanın da zamanı geldi. Cumartesi günü 1922 Konyaspor ile oynayıp, devreyi kapatacağız. Sonrasında da kupada bir üst tura çıkmanın mücadelesini vereceğiz” şeklinde konuştu.

Taraftarlarımızı 1922 Konyaspor maçına davet eden Ertuğrul Sağlam, “Biz Yeni Çorumspor karşılaşmasını telafi etmek için cumartesi günü sahaya çıkacağız ve onları mutlu edecek, futbola doyuracak, özellikle modern futboldan, ofansif futboldan güzel kesitler sunacağımız, başından sonuna kadar maçı yaşayacağımız bir karşılaşma oynayacağız. Bundan emin olabilirler. Dolayısıyla böyle bir takımı izlemek için de onları da hem izlemek hem de bizim performansımıza destek verip alacağımız iyi sonuçta onların da katkılarının olmasını isteyeceğimiz ortamı oluşturmalarını isteyeceğiz. İlk devrenin son karşılaşmasında tribünleri doldurmalarını istiyoruz. Takımlarını gönülde, maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar desteklemelerini istiyoruz. İlk devrenin son karşılaşmasında taraftarımızla oluşturacağımız güzel ortamda, ortaya koyacağımız güzel ve kaliteli futbolla inşallah gelecek adına hep beraber umutlanacağız. Bu oynayacağımız karşılaşmada bundan sonraki ortaya konulacak güzel futbolun ve gelecek güzel günlerin de habercisi olacak. O yüzden taraftarlarımızı bu karşılaşmaya bekliyoruz” dedi.

Sakat oyuncular hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Yalçın Kılınç’ın ameliyattan sonraki süreci iyi gidiyor. Beklediğimiz doğrultuda tedavileri de yapıyor. Çalışmalara da başladı. Bu hafta aramızda olmayacak. Erkam Reşmen’in de cezası bitti. Gökhan Alsan’ın, Gudio Koçer’in ve Samet Asatekin’in sakatlıkları iyi durumda. Dolayısıyla Yalçın Kılınç’ın haricinde herhangi bir eksiğimiz olmadan 1922 Konyaspor karşılaşmasına çıkacağız. İnşallah taraftarlarımızın da desteği ile bu maçı alacağız. Taraftarlarımız orada güzel bir atmosfer oluşturacak. Takıma bundan önceki maçlarda olduğu gibi gönülden destekleyecekler. Oyuncularımızı her saniye maçın içerisinde tutacaklar. Onları yukarıya çıkaracaklar. Oyuncularımız da buna olumlu bir şekilde tepki verecekler ve onlar da taraftarı her saniye maçın içerisinde tutacaklar. Güzel bir maç oynayıp, inşallah devreyi güzel bir şekilde kapatmak istiyoruz. Sonrasında da Çaykur Rizespor maçını düşünmeye başlayacağız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ertuğrul Sağlam, “Devre arasında takviye yapacağız. Ama bu oyuncularımız kesinlikle hem bu sene bizim bir üst lige çıkmamıza katkı sağlarken önümüzdeki sene de Süper Lige çıkmak için katkı sağlamasını düşündüğümüz oyuncular olacak. Herkes rahat olabilir. Göndereceğimiz oyuncular da olacak. Göndereceğimiz oyuncular olurken de altyapımızdan birkaç tane yetenekli kardeşimiz var. Biz onları da devre arası kampımıza götüreceğiz. Orada tekrar değerlendirip, bundan sonraki süreçte kadronun içerisinde altyapımızdan yetiştirdiğimiz ve kendi çocuklarımız olan bu oyuncularımızdan da en az 4-5 tanesini kadronun içerisinde bulundurmaya çalışacağız. Bizim burada oluşturacağımız bundan sonraki süreçteki anlayışın içinde bir taraftan sportif anlamda başarıyı kovalarken, diğer taraftan da çok acil bir şekilde altyapı organizasyonumuz da tamamlamak istiyoruz. Allah izin verirse biz Süper Lig’e çıktığımızda kadronun içerisinde 5-6 tane altyapıdan yetiştiğimiz oyuncuyu da bulundurmayı biz bir görev olarak bunu görüyoruz. Zaten bir Türk antrenörü olarak çalıştığınız bütün takımlarda bu türlü Türk futboluna sunduğumuz o takımın altyapısında yetişen oyuncuları görürsünüz. Samsun’un bir futbol şehri olduğuyla öğünüyoruz. Geçmişimize bir baktığımız zaman Samsunspor olarak hep futbolcu yetiştiren, Türk futboluna çok yetenekli oyuncuları sunan bir takım görüntüsü vermiştir. Bu yüzümüzü tekrar ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda bir taraftan tesisiyle, stadıyla, futbola ait değerleriyle, kurumsal yapısıyla örnek bir kulüp olurken, diğer taraftan da bu özelliğimizi ön plana çıkaracağımız çalışmaları gerçekleştirmemiz gerekecek” şeklinde konuştu.

Devre arası kamp programı hakkında da bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Biz 4 tane hazırlık maçı planladık. Bunların bir tanesi üst düzey takımlarla oynayalım derken diğerleri de kendi ayarımızdaki takımlarla oynamayı bizde planlıyoruz. 17 Aralık tarihinde Çaykur Rizespor karşılaşmasını oynadıktan sonra oyuncularımıza 1 hafta izin vereceğiz. 25 Aralık tarihinde de Antalya’da da antrenmanlarımıza başlayacağız. 8 Ocak tarihinde de Samsun’a dönüp 12 Ocak tarihinde kendi sahamızda oynayacağımız Gümüşhanespor hazırlıklarına başlayacağız. O süreç içerisinde de 4 tane hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. Yapacağımız takviyelerle de güzel bir sezon geçireceğiz. Bu arada ikinci lig maçları biterken birinci lig ve süper lig karşılaşmaları da devam edeceği için transfer çalışmaları biraz sarkabilir” dedi.

Samsunspor’un faydasında çalışan herkesin başının üstünde yeri olduğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Bizim bir gerçeğimiz varki o da Samsunspor’un başarısı için buradayız. Bu doğrultuda herkesin eğer Samsunsporluyum diyorsa, bu şehirde yaşıyorsa, Samsunspor’u seviyorsa bu takımın menfaatine olacak işlerin içerisinde olmasını istiyorum. Ben Samsunspor’u seven, Samsunspor’un başarılı olmasını isteyen herkesten bugün itibariyle elinden ne geliyorsa, bu takımın faydasına nasıl bir katkı koyabiliyorsa bunu koymasını istiyorum. Farklı amaçları olanları da kendi amaçları ve beklentileriyle baş başa bırakmak istiyorum. Tabi ki başarının olduğu yerde övgü varken, başarısızlığın olduğu yerde de mutlaka eleştiri olacaktır. Buna hepimiz hazırız. Farklı beklentisi olanlara da izin vermeyeceğimizi herkes bilsin. Sonuç itibariyle bu konuyu noktalamak istiyorum. Burada ortak payda Samsunspor’dur. Ne kişiler, ne şahıslar, ne de dernekler, kurumlar Samsunspor’un üstünde değildir. Bunun üzerinde ben hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Samsunspor’un faydasında çalışan herkes başımın üstündedir ama Samsunspor’un kötü olması, bir şekilde ‘Samsunspor’a zarar verelim’ anlayışında olan herkes de benim düşmanımdır” diye konuştu.

Salı günü oynanacak olan kupa maçını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Çaykur Rizespor ile oynadığımız ilk maçta da rotasyon yaptık. Çocuklar çok iyi mücadele ettiler. Tura tutundular. Dolayısıyla burada kendi taraftarımızın önünde o gün bize turu getirecek en iyi takımla sahaya çıkmaya çalışacağız. Bu arada cumartesi günü 1922 Konyaspor ile oynayacağız. Peşine de Salı günü Çaykur Rizespor ile kupa maçı yapacağız. Bu yüzden bu değerlendirmeyi biz maçtan sonra yapacağız. Ama kendi taraftarımızın önünde de elenmek için çıkmayacağız. Bu maçı iyi değerlendireceğiz ve bize turu getirecek sonucu almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

adminadmin