Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-08-2018 08:47   Güncelleme : 01-08-2018 08:47

Samsunspor-Trabzonspor Maçı Hakkında

Samsunspor-Trabzonspor Maçı Hakkında

Samsunspor hiç de kolay değil; tam bir enkaz devraldı İsmail Uyanık. Taze kana şiddetle ihtiyacı olan bir takım görünümündeki Samsunspor, Erzurum kampında önce Erzincan 24 takımına 3-1 yenilince başta taraftarlar olmak üzere herkesin yüzü asıklaştı, bakış açıları daraldı.

Oysa adı üzerinde bu bir hazırlık maçıydı. Takım olma arayışı idi. Kendini bulma hamlesi idi. Ancak gel gelelim biz nedense Samsun şehri olarak acil başarı beklentisindeyiz.

Ya arkadaş, komadan çıkmış bir takım almış sn. Uyanık ve ekibi. Nedir bu acele, bu gereksiz telaş. Kolay mı öyle yepyeni bir kadronun bir, iki maçta hemen gaip gelmesi. Az sabır beyler, lütfen.

Samsunlu köşe yazarlarına, spor adamlarına çok büyük işler ve sorumluluklar düşüyor bu konuda. Öyle yenince takımın yanında ol; yenilince al başını gidip kumlara göm ! Yok öyle bir şey. Yok öyle ucuz bir Dünya !

Takımına her hâlükârda sahip çıkacaksın arkadaş. Yok öyle ucuz kahramanlık. Cebinden çıkartıp beş kuruş takıma maddi destek verme, git maça, yenilince küsüp kenara çekil! Yok öyle bir takım sevgisi, yok böyle bir ahde vefa duygusu!

Şimdi gelelim Trabzonspor maçına. Ya arkadaş, senin karşında Türkiye ve Avrupa maçları oynamış, şampiyonluklar yaşamış, zirveyi daima zorlamış ve de yaptığı milyarlık transferler ile yine bu yeni sezonda da zirve yarışına hazırlanan bir Karadeniz Efsanesi var.

Sen kiminle dans ediyorsun? İnsan biraz dengeli konuşur, seviyeli yazar.

Peki 3-0 yenildik de çok mu kötüydük? Hiç mi futbol adına bir kaç güzel hareket yapamadık ? Yaptık tabi ki de bunları görebilmek ve söyleyebilmek için gönül gözü gerekli..

Şimdi Allah için konuşalım; Trabzonspor bu maçta 25 kadar futbolcu denedi. Biz de denedik tabi ki Samsunspor olarak. Ben iddia ediyorum ki ilk yarının mutlak hakimi bizdik. Rakibe kısmen de olsa fazla atak şansı vermedik. Hücumda, paslaşmalarda göze hoş gelen bir futbol sergiledik.

Ancak dediğim gibi Türkiye ve Dünya çapında marka ve ekol bir takım olan Trabzonspor, 62. dakikadan itibaren oyuna ağırlığını ve klasını koyarak, peş peşe yediğimiz 3 gol bizi her ne kadar üzmüş olsa da ilerisi için böyle süper bir takım karşısında genelde iyi oyun çıkardık.

Hele hele, Bahattin ve Kubilay'ın kaçırdığı goller kaleyle buluşsaydı belki de bu maçın skoru böyle bitmeyebilirdi.

Özet olarak; kendi çapında iyi, ayakları yere basan, paslaşan ve zaman zaman da olsa hücum futbolundan iyi örnekler veren bir takım izledik. Bu takıma, Teknik Direktör Reşat Çağan ve sn. Başkan İsmail Uyanık, bazı bölgelere yapacakları transferlerle 2. Lig' de misafir olup seneye önce 1. Lig; ardından da özlemini çektiğimiz o Süper Lig' e yükseleceğiz inşallah fakat hepimiz taraftarlar, futbolcular, yönetim ve de özellikle Basın bu takıma sahip çıkarsa olur bu başarılar ve güzellikler, yoksa havanda su dövmeye devam ederiz.

Samsunspor'a yeni sezonda başarılar dileriz.

Oktay ZERRİN

adminadmin