Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-09-2017 09:28   Güncelleme : 05-09-2017 10:02

Samsunspor ve Türk Futbolu

Samsunspor’un Tokatspor ile yaptığı hazırlık maçını izlemeye bende gittim.

Samsunspor ve Türk Futbolu

Birçok TFF1.Lig takımının resmi maçlarında bile bu kadar taraftar olmuyor. Bir alt ligden bir takımla hazırlık maçı olmasına rağmen yine tribünde yerlerini aldılar bu taraftarın kıymetini bilmek gerekiyor.

Komşu şehrimizin bir alt küme de olan takımının hocasının Samsunlu Ercüment Coşkundere oluşu ve takımda Samsun’dan topçular oluşu artık Tokatspor’u da takip etmemizi zorunlu kıldı.

Tokatspor’u beklediğimden iyi buldum final paslarını biraz daha dikkatli yapabilseler Samsunspor’u yenmeleri zor olmayacaktı. Maç boyunca Samsunspor’dan daha fazla gol girişiminde bulundular.

Samsunspor’a gelince olumlu yazmak istediğim için inanın yazacak bir şey bulamıyorum.

Doğru dürüst hücum girişiminde bile bulunamadık takımda şut çekebilen bir tek Gökay İravul vardı, o da bulduğu yerden şut çekti ve maçın Samsunspor açısından kayda değer hareketleri ona aitti.

Samaras sanki futbola küsmüş beni neden buraya çağırdınız der gibiydi herhalde ondan da birkaç ay faydalanamayız gibi görünüyor.

İnşallah güçlü, kuvvetli, hazır ve gol becerisi olan bir golcü alabiliriz yoksa gerçekten işimiz zor olacak.

TÜRK FUTBOLU KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Türk futbolunun lokomotifi olan büyük tabiriyle anılan takımlarımızın futbolumuza kattığı değerler her geçen gün azalıyor. Buna son yıllarda iyi yönetilerek son iki yılı şampiyon olarak geçiren Beşiktaş’ı da katmak gerekir. Gerçi Beşiktaş diğer takımlara göre daha düzgün işler yapıyor. Oyuncu alış satışlarında Galatasaray ve Fenerbahçe’ye göre daha başarılı ama yine de Türk futbolu adına kaygı verici bir durum var.

Trabzonspor’da çok kötü yönetilip altından kalkamayacağı bir borca sokuldu ama yeni başkan kısmen bir toparlanma sağladı biraz daha hesaplı işler yapıyorlar birkaç yıla makul bir seviyeye gelirler diye ümit ediyorum ama ya Galatasaray ile Fenerbahçe’nin hali ne olacak.

Galatasaray mükemmele yakın bir takım kurdu ama alınan oyuncuların aldığı ücretlere bakınca 

Satacak bir şeyi kalmayınca ne yapacaklar bilemiyorum. Fenerbahçe ise futbolda yıllardır ne yaptığını bilmez bir durumda onları basketboldaki başarılar bile kurtaramayacak gibi görünüyor.

Avrupa’da Milli geliri bizim 4-5 kat üzerimizde olan ülkelerde bile oyunculara bizim verdiğimiz ücretin yarısını vermiyorlar. Bir de birçok Avrupa kulübü genç oyuncu alıp onu yetiştirip para da kazanıyor.

14 yabancı oyuncu alıp bir tanesi bile gelişip kulübüne para kazandıracak topçu değilse şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gerekir. Ne yabancı oyuncu yetiştirebiliyoruz nede yerli oyuncu yetiştirebiliyoruz. Bunun sonucu olarak ta milli takımımızın durumu ortada bir Ukrayna maçı izledik üzülmekten başka bir şey elimizden gelmiyor, Milli takım ruhu diye bir şey kalmamış. Türk futbolunun gidişatı iyi değil bu federasyonun bu işi yapamadığı gün gibi açık İnşallah bu akşamki maçı alabiliriz.

Adnan ÖZ

adminadmin