Spor
Giriş Tarihi : 16-06-2014 12:16   Güncelleme : 16-06-2014 12:16

SAMSUNSPOR'DA EMİN KAR YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un olağanüstü kongresinde mevcut Başkan Emin Kar, tekrar başkan seçildi.

SAMSUNSPOR'DA EMİN KAR YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde yapılan kongrede mali raporlar, faaliyet raporları ve denetim raporları okunarak kabul edildi. Ardından mevcut başkan Emin Kar’ın konuşması istendi. Başkan Kar, konuşma yapmak istemedi. Daha sonra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy bir açıklama yaptı.
 
VALİ AKSOY: "PLAY-OFF'A KADAR GELEBİLMEK DE BAŞARIYDI"

Samsunspor’un Samsun için önemli bir marka ve değer olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Samsunsporumuz'un hedeflediği, arzu ettiği süper lige çıkma noktasında geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu mücadeleyi hepimiz biliyoruz. Sona kadar gelindi ama son maçta olmadı. Bazı hedefler, bazı çalışmalar bazen son noktaya kadar ulaşamıyor. Ancak o noktaya kadar gelebilmek de büyük bir başarıydı. Bu anlamda Samsunspor’un başarısının ortaya konmasında emeği geçen başta teknik yönetim, futbolcularımız, yönetim, taraftarımız, destek veren kişi ve kuruluşlara hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Samsunspor'un süper ligde olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda Samsunspor’un bu başarıyı yakalayabilmesinde de ona her türlü desteği verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Zaman zaman kent olarak konuşuyoruz. Samsunspor ile ilgili görüşlerimizi, önerilerimizi sunuyoruz. Ancak bu önerilerimiz, bu görüşlerimiz daha çok konuşma noktasında kalabiliyor. Geçtiğimiz yıl sezon başında sivil toplum örgütlerimizle, meslek odalarımızla toplantılar yaptık ve dedik ki, 'Samsunspor’a yardım konusunu tabana yayalım, herkes belirli ölçüde gücü kadar katkıda bulunsun. 10 lira verebilen 10 lirasını versin, bin lira veren bin lirasını versin, 500 bin lirasını verebilen 500 bin lirasını versin.' Hepsi de bizim için eşit değerdedir, aynı anlamı ifade eder. Ancak bu arzu ettiğimiz noktada olmadı. Yeni genel kurulda Samsunspor kongre üyeleri kimi uygun görüyorsa başkan o olacaktır. Bizim için de Samsunspor’un başkanı o olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından divan, adayların listesini istedi. Bunun üzerine ilk olarak Samsunspor eski başkanı Erkut Tutu kendi listesini divana sundu. Daha sonra mevcut başkan Emin Kar da kendi listesini divana sundu. Her iki liste de salonda bulunan üyelere tek tek okundu. Kongrede 5 dakika ara verilmesi gerekirken Samsunspor eski başkanı Erkut Tutu söz hakkı istedi. Bunun üzerine divan, listesini sunan Erkut Tutu’ya söz hakkı verdi.
 
TUTU: "MEVCUT YÖNETİMİN YOLUNU AÇARIM"

Samsunspor Başkanlığı görevini daha önce yaptığını ve ayrıldığını hatırlatan Erkut Tutu, "Tekrar aday olma gereği duyduk. Bu kararı verirken kendimle gerçekten çok büyük kavga ettim ve mücadele ettim. Dün akşama kadar da kesinlikle olumlu yönde bir kararım yoktu. Bugüne kadar genel kurul süreçlerinde her defasında mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızın bu kurulda aday olmayacakları ile ilgili beyanlarından dolayı son noktaya kadar beklemenin doğru olduğunu, Samsunspor’un menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak Samsunspor’u korumak anlamında, Samsunspor’u kavgadan, dövüşten, çekişmelerden uzak tutma adına kesinlikle böyle bir şey düşünmüyordum. Samsunspor’un sahipsiz kalmaması ve yaşadığı başarının devamı anlamında aday olmayı uygun gördüm. Yalnız biz Samsunspor’da görev almayı mevcut yapının devam etmemesi halinde, mevcut yapının kesinlikle bu işi bırakması halinde uygun olacağını düşünüyorduk. Samsunspor Kulübü'nün şu anki yapısını devam ettirmeye niyetli olan son dakikada ortaya çıkmıştır. Mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız da devam etme kararı vermiştir. Ben onların aldığı karara saygı duyarım, yollarına devam etmeleri için canı gönülden yollarını açarım ve listemi de huzurunuzda geri çekerim" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Erkut Tutu yönetime verdiği listeyi geri alarak salonu terk etti. Bunun üzerine salonda üyeler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
KAR: "İNŞALLAH DAHA İYİ ŞEYLER YAPACAĞIZ"

21 gün önce kongre kararı aldıklarını vurgulayan Emin Kar, "15 gündür hazırlık yapıyorum. Son dakika golüyle bize gelip liste çıkartıyorlar. Çok net söylüyorum, bunun arkasında başka şeyler var. Bugüne kadar hiç konuşmadım. Hep beraber son dakika bana haber yolluyorlar 'listelerimizi birleştirelim' diye. Öyle şey yok. Ben yine elimden geldiği kadar Allah’ın izniyle, arkadaşlarımızla beraber kulübe gidip şu anda hepinize göstermek istiyorum. Paralarını alamadıkları için federasyona şikayet eden 6 tane futbolcumuz şikayetlerini geri çekiyorlar. Onun için de devam ediyorum. İnşallah daha iyi şeyler yapacağız" şeklinde konuştu.

Divan kurulu ise kongreye bir süre ara vermek zorunda kaldı. Aradan sonra yapılan açık oylama sonucu mevcut başkan Emin Kar, yeniden başkanlık görevine getirildi.
Göreve tekrar getirilen Başkan Emin Kar, gelen tebrikleri kabul ederek yeni yönetimle basın mensuplarına poz verdi.

Emin Kar başkanlığında seçilen yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu:

"Mehmet Pank, Adem Soycan, Recep Hun, Erol Arslan, İbrahim Akdağ, Vennas Akyol Haznedar, Bahri Uğurlu, Duran Yaşar, Cengiz, Sellahattin Süleymanoğlu, Cemalettin Pamuk, Muhammet Ali Akça, Erkan Acar, İsmet Uncu ve İbrahim Ersöz."
adminadmin