Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-12-2019 09:27   Güncelleme : 04-12-2019 10:28

Samsunspor’daki ayrılığın perde arkası!

Samsun’da tartışmaları hala devam eden Yılport Samsunspor AŞ ile Samsunspor Derneği arasındaki ayrılığın perde arkasında yaşanılanları Akasyamhaber gün yüzüne çıkartıyor.

Samsunspor’daki ayrılığın perde arkası!

Samsunspor AŞ’deki görevini bırakan Samsunspor dernek başkanı İsmail Uyanık ile Yılport Samsunspor AŞ başkanı Yüksel Yıldırım arasındaki sözlü ortaklık anlaşmasında Samsunspor A. Ş.’nın  % 35 hissesi İsmail Uyanık’ın, % 65’i de Yüksel Yıldırım iki ortaklı şirket şeklinde belirlenmişti.

SÖZLÜ MUTABAKAT RESMİYETE GEÇİRİLEMEDİ

İsmail Uyanık yüzde 35’lük hissesinin parasal değerini beş yıl içinde şirkete ödeyeceğini Yüksel Yıldırım’a beyan etmiş ve bu şekilde mutabakata varılmıştı.

Şirket kuruluş aşamasında İsmail Uyanık ile Yüksel Yıldırım arasındaki ilk tartışma şirketteki yetkilendirmenin konuşulduğu gibi resmiyete dökülememesinden kaynaklandı.

Yüksel Yıldırım şirketin imza sirküsünü yani imzaya yetkili sorumluları ikili arasında konuşulduğu gibi İsmail Uyanık ve Yüksel Yıldırım olarak tanzim etmesi gerekirken İsmail Uyanık ve Yüksel Yıldırım ile birlikte üç kişiyi daha imzaya yetkili olarak imza sürkisüne dahil ettirdi.

Bu Yılport Samsunspor AŞ’de İsmail Uyanık’ın Yüksel Yıldırım gibi resmi olarak yetki sahibi olamayacağı anlamına geliyordu.

5 YIL SÜRE İSTEMİŞTİM

Yüksel Yıldırım ise imza sirküsüne eklettirdiği kendisine yakın isimler ile her zaman iki imzaya rahatlıkla sahip olarak kendisini şirketin tek yetkilisi haline getiriyordu.

Bu durum İsmail Uyanık tarafından, “ öyle olmaz, imzaya yetkili iki kişi olur. Konuştuğumuz gibi birisi yüzde 35 ile ben ve diğeri de yüzde 65 ile Yüksel Yıldırım” diyerek tanzim edilen sözleşmeyi imzalamadı.

Yüksek Yıldırım’ın basın toplantısında yaptığı konuşmada “İsmail Uyanık bir lira vermedi” şeklindeki açıklaması da ikili arasındaki gerilimin zirve yaptığı ve İsmail Uyanık’ın ayrılık kararını açıkladıktan sonra gerçekleşmişti.

Yani İsmail Uyanık’ın “Beş yıl içinde yüzde 35 hissemin bedelini ödeyeceğim” şeklindeki şifahi beyanının Yıldırım tarafından önceden kabul edilmiş olmasına rağmen sonradan unutulduğu veyahut bilinçli olarak hatırlanmak istenmediği anlamına geliyordu.

adminadmin