Spor
Giriş Tarihi : 23-12-2017 15:36   Güncelleme : 23-12-2017 15:36

Samsunsporlu Eski Futbolculardan yeni açıklama

Samsunsporlu eski futbolcular, yaptıkları yazılı açıklama ile olağanüstü kongre sürecini değerlendirdi.

Samsunsporlu Eski Futbolculardan yeni açıklama

Samsunsporlu eski futbolcular ve teknik adamlar adına yazılı bir açıklama yapan Mehmet Ali Çınar, "Bilindiği gibi şehrimizin en önemli marka değerlerinden, Türk futbolunun her noktasında önemli imzaları bulunan yapı taşlarından biri olan Samsunspor’umuzun 28 Aralık 2017 Perşembe günü yapılacak olan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu ile ilgili olarak bir açıklama yapmıştık.  İfadelerimizin yanlış anlaşıldığı kanısıyla ve daha  iyi anlaşılabilmemiz adına; bugün bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduk.  Geldiğimiz bugünkü koşullarda Samsunspor’un mevcut başkanı Sayın Erkurt Tutu, daha önceki genel kurullarda olduğu gibi, yine mutsuzluk, ekonomik sorunlar, yorgunluk vb. gibi nedenlerle tekrar aday olmayacağını açıklamıştır. İnanıyoruz ki; Sayın Başkan Erkurt Tutu ve yönetimi dahil olmak üzere, Samsunspor’un başkanlığına ve yönetimine bugüne kadar seçilmiş ve bundan sonra da seçilecek her oluşum Kulübümüzü daha iyi noktalara getirmek duygusuyla çaba göstermişlerdir. Ortak amaç  doğaldır ki, Samsunspor’umuzun iyiliği ve gelişimi adınadır. Bununla ilgili olumsuz bir önyargımız asla yoktur. Olmamıştır. Herkesin bildiği gibi kulübümüzün Başkanı Sayın Erkurt Tutu ve yönetimi, zaman zaman yaptıkları açıklamalarda Samsunspor’un yönetilebilir bir kulüp haline geldiğini, getirdiklerini ifade etti. Ancak  hemen hemen tüm oyuncuların alacakları nedeniyle TFF’ye müracaat ettiği, personelin ve alt yapıda çalışanların tümünün uzun bir süredir maaş almadığı, sportif başarının yapılan onca transfere rağmen gelmediği, takımımıza katma değer üretecek oyuncuların alınmadığı ve yetiştirilmediği vb. gibi bir çok nedenden ötürüdür ki;  Sayın Erkurt Tutu ve yönetimi bizler ve Samsunspor kamuoyu tarafından başarısız bulunup,  Samsunspor’un en önemli itici gücü olan taraftarının da tepkisini almıştır" diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Bizler de daha önceden değindiğimiz nedenlerden dolayı aday olmayacağını belirten başkanımız  Sayın Erkurt Tutu’yu hem yaşadığı bu mutsuz ve olumsuz ortamdan kurtarmak, hem de Samsunspor’umuzu layık olduğu en üst noktalara taşımak için, futbol bilgi-birikim-deneyimlerimizi ortaya koyarak, 'Samsunspor’umuzun sadece gününü değil, geleceğini de kurtarmak' amaç ve duygusuyla birleşmiş bulunuyoruz. Biliyoruz kiş Şampiyonlukları istemeyen olmaz. Bir çok şampiyonluklar para-ekonomik güçle kazanılmıştır. Ancak daha derin ve iyi bakıldığında Samsunspor’umuzun şampiyonluklarının bir çoğu parasız, ekonomik sıkıntı yaşadığı dönemlerde Samsunlu oyuncular ve teknik adamlarla yaşanmıştır. Ayrıca incelendiğinde en az son 5 sezondur Samsunspor’dan yetişmiş bir futbolcu büyük takımların gündemine girmemiş, transferde konu olmamıştır."

Geçmişte Samsun'da yetişen oyuncuların Türk futbolunda önemli bir yere geldiğini ve hatırı sayılı paralarla kulübe ekonomik katkı sağlayarak transfer olduğunu hatırlatan Mehmet Ali Çınar, "Ve bu oyuncuların birçoğu Samsunludur. Yetiştirenlerde Samsunlu teknik adamlardır. Bu konuda verilecek örnek sayısı çoktur. Yani kısacası para-ekonomik güç önemlidir, ama her şey değildir. Böyle olduğunu son üç sezondur harcanan para ve yaşanılan başarısızlıklar ortaya koymaktadır. (Harcanan para, son maçta kümede kalmak, değer kazanan oyuncular vb.) Bu nedenlerle Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, projelerimizi, Samsunspor’u bulunduğu bu durumdan daha iyi noktalara nasıl getirebileceğimizi ifade edebilmek, kendilerine bilgilerimizi, yapacaklarımızı  ve bildiklerimizi anlatmak düşüncesiyle randevu talebinde bulunduk. Bu konuda beklentimiz sürmektedir. Bizler; bundan önceki Başkan-Yönetimlere, Sayın Erkurt Tutu ve yönetimine sağlanan maddi-manevi imkanların bizlere de sağlanması durumunda Samsunspor’umuzu daha iyi yerlere taşıyacağımız iddiasındayız" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu noktada Samsunsporlu eski futbolcular olarak; üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve bu konuda kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz. Ve yine ısrarla-önemle-altını çizerek belirtiyoruz ki; şayet bu sıkıntılı-kaoslu dönemde takımımıza başkanlık için herhangi bir aday çıkmaz ise, Samsunspor’umuzun sahipsiz kalmaması adına, Kocaelispor, Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor, Orduspor  vb. daha bir çok örnek takımın düştüğü duruma düşmemesi için,  geçtiğimiz günlerde yaptığımız açıklamanın arkasında durarak, Samsunspor’umuzu eski güçlü-güzel günlerine döndürmek niyeti ve düşüncesiyle son dakikaya kadar bir Yönetim Kurulu oluşturma çaba ve gayreti içerisindeyiz. Tüm bu gerçeklerle birlikte parolamız; Bu zamana kadar ürettiklerimiz, bundan sonra üreteceklerimizin teminatıdır diyerek, Samsun kamuoyunun bilgilerine arzederiz."

adminadmin