Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 18-01-2012 11:35   Güncelleme : 18-01-2012 11:35

Samsunspor'un acelesi yok

Samsunspor yönetiminin, teknik heyetin ve futbolcuların maç kazanmak için aceleleri yok Son 8 maçı kazanıp hedefe ulaşmak hesaplanıyor! Bizle şuanda maç oynayan takımlar şanslı, çünkü onlara yardımcı oluyoruz! Ama son 8 maçı oynayacağımız takımların işi zor artık bizimde puana ihtiyacımız olacağı için onlara yardımcı olamayacağız

Samsunspor'un acelesi yok
Samsunspor yönetiminin, teknik heyetin ve futbolcuların maç kazanmak için aceleleri yok
Son 8 maçı kazanıp hedefe ulaşmak hesaplanıyor!

Bizle şuanda maç oynayan takımlar şanslı, çünkü onlara yardımcı oluyoruz!

Ama son 8 maçı oynayacağımız takımların işi zor artık bizimde puana ihtiyacımız olacağı için onlara yardımcı olamayacağız. Üzgünüz!

Bir takım bağıra bağıra küme düşmeye doğru gidiyor, hadi yönetim futboldan anlamıyor desek bile Adnan sezgin gibi tecrübeli, fakat kimseye de bir faydası olmamış kanaati oluşmuş bir adam var. Onun içinde kendisini ispatlama fırsatıydı bunu iyi değerlendiremeyecek.

Kadronun yetersizliği, coşkusuzluğu, üretkensizliği, dirençsizliği, disiplinsiz oyun anlayışı bir tarafa takım yanlış oynatılıyor. Galatasaray maçının ilk yarısını hatırlayalım Samsunspor press yaptı, rakip her top alışında 3 kişi baskı yaptı, amiyane tabirle rakibi ısırdı… Nefes almasına müsaade etmedi. Alanları iyi kapattı, kademeye iyi girdi, tabiri caizse savaştı, top kaptı, Ekigo doğru koşu yaptı, Zenke de zamanında ve doğru yere pas attı ve gol geldi… Bu takım bu kadar doğruyu üst üste koyamasa maç kazanamaz. Yediğimiz goller hep birbirinin kopyası. Defanstan top çıkarmaya çalışırken kaptırılan toplar kalemize gol oluyor, genelde top oynama isteği bireysel mücadeleler ve topu taca yada kornere atmama isteği takımı sıkıntıya sokuyor.

Bizim defansımız neden çok hata yapıyor rakipler bizi çözmüş, oyuncularımız topla çok oynuyor diye rakip baskı, pres yapıp takımımızı hataya zorluyor, topçumuza yapılan en ufak bir   temasta  topçularımız yere yatıp Hakeme bakıyor, rakipte gelip  golünü atıyor.
İşte hocanın bahsettiği rakibe yardım bu, peki aynı şeyi yani rakibe presi, rakibi hataya zorlamayı biz niye düşünmüyoruz ,hocanın tabiriyle neden rakip bize yardım etmiyor .
İşte  bizim itirazımız buna, sorunun muhatabı hocamız anlaşılan yapabilecekleri de bu kadar
Bu hoca tercihi devam edecekse bu takım küme düşecektir, acıda olsa durum budu biz bunu
İlk haftalarda yazmıştık hocanın devam tercihi yönetimin tasarrufudur

Hocayı göndermemek belki ilkesel olarak doğru olabilir bu tercihi yapmak yönetimin sorumluluğunda. Fakat takım küme düşerse kimse yönetime ilkeli durdunuz sizi tebrik ediyoruz demez.

Diyecekleri şudur yıllar sonra zor şartlarda süper lige çıkmış bir takımı göz göre göre küme düşürdünüz  yaz…..

Birde takım küme düşerse bu yönetim devam edecek midir taraftar bunu  bilmek istiyor

Yapılan bu transferlerin samsunun yarınlarını tehdit edecek bir boyuta ulaşmaması gerekiyor

Bir ihtimal, bir ümit daha var…
adminadmin