Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-01-2017 13:50   Güncelleme : 04-01-2017 13:50

Samsun’un Ekonomi Lokomotifi İlkadım

İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından verilen 2017 yılının ilk İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarını İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bizzat teslim etti.

Samsun’un Ekonomi Lokomotifi İlkadım

Samsun Haber - 2014 yılından bu yana uygulanan proje kapsamında İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarını bizzat Belediye personeli çerçeveli bir şekilde esnafa teslim etmekte. Esnaf tarafından olumlu tepkilerin alınması üzerine 2017 yılının ilk İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarını Doğuş Dağıtım Pazarlama Bölge Müdürlüğüne İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok teslim etti. Firma yetkilileri ile sohbet etme imkanı bulan Başkan Tok; “İlkadım İlçemiz sınırlarında açılan her yeni işyeri yeni istihdam demektir. Bu nedenle hem küçük esnafımızın hem de daha büyük yatırımcıların yasal mevzuatla ilgili işlemlerinde kolaylık sağlamak ve esnafımızla iletişimimizi daha yakın sağlamak amacıyla İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarını çerçeveli olarak personelimiz teslim etmekte. Yeni yılın ilk ruhsatını 2017 yılının şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olması dileklerimle teslim etmekten mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu. Ruhsatın teslim edilmesinin ardından yine Başkan Tok tarafından firma sorumlusuna ve personellerine Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

Şehrin Ekonomi Lokomotifi İlkadım

İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2016 yılında yeni ruhsat ile hizmete başlayan 705 işyeri olduğu bildirildi.

Yoğun nüfusunun yanı sıra Kamu Kurumlarının hemen hemen hepsinin ilçe sınırları içerisinde yer alması ve yerli turistin artan ziyaret sayısı nedeniyle şehrin ekonomi lokomotifi durumunda olan İlkadım’ da 2016 yılında 574 Sıhhi İşyeri Ruhsatı, 51 Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yeri Ruhsatı, 57 Gayrı Sıhhi Müessese Ruhsatı, 21 Hafta Tatili Ruhsatı ve 2 Canlı Müzik İzin Ruhsatı ile toplam 705 yeni ruhsat İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce verilmiştir.

adminadmin