Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2019 09:56   Güncelleme : 21-03-2019 09:56

Samsun'un İlk Millet Kıraathanesi Bafra'da Açıldı

Samsun'un İlk Millet Kıraathanesi Bafra'da Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi öncesi vadettiği “Millet Kıraathanesi” projesi Samsun genelinde ilk kez Bafra’da hayata geçirildi.

Vatandaşların, kitap, gazete ve dergi okuyup, sohbet edebileceği, bilgi paylaşımında bulunabileceği ve boş zamanlarını faydalı şekilde değerlendirebileceği zengin okuma imkânlarıyla donatılmış bir mekân olarak düzenlenen Bafra Millet Kıraathanesinin açılışı, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Başkan Kılıç: “Cumhurbaşkanımızın vaadini yerine getirmiş olmaktan dolayı gururluyuz”

Belediye Başkanı Hamit Kılıç açılış öncesi yaptığı konuşmada: “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarımızın bilgiyle, kültürle donanması amacıyla konuşmalarında vaat ettiği millet kıraathanesini Bafra’mıza kazandırmış olmaktan dolayı onurluyuz gururluyuz. Yapımına daha önceden başlatılan Millet Kıraathanemizde katkısı ve emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin’e de teşekkürlerimi iletiyorum.

Millet kıraathanesi özellikle öğrencilerimizin, gençlerimizin, okuma arzusunu üst düzeye çıkarmak istediğimiz halkımızın buluşma, kitaba ulaşma mekânıdır.

Burada kaynaşmayı, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmayı gençlerimizi doğrudan hayata hazırlamayı arzu ettiğimiz millet kıraathanemiz her yaşa ve her seviyeye hitap edebilecek şekilde düzenlenmiştir.” Dedi.

Milletvekili Kırcalı: “Bafra’mıza hayırlı olsun”

Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı: “Kıraathane, Türk ve İslam tarihinde yabancı olmadığımız bir mekân geleneğidir. Zaman zaman bu gelenekten uzaklaşma söz konusu olsa da, devirlerin değişimi ile birlikte insanları kitaplarla buluşturan mekânlar haline gelmiştir. Boş vakitler kıraathanelerde kitap okuyarak, ilmi, kültürel ve sanatsal sohbetlerin ya da okuyanı dinleyerek okuma etkinliklerinin yapıldığı yerlerdi. Bu geleneğin yeniden yaşatılması için “Millet Kıraathanesinin Bafra’mıza hayırlı olsun” Dedi.

Vali Kaymak: “Millet Kıraathaneleri referans bir mekân olacak”

Samsun Valisi Osman Kaymak ise Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ve kıraathaneleri tekrar asli fonksiyonuna kavuşturmayı hedefleyen millet kıraathanesinin açılışını yapmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Burası ailelerinizin de içinin rahat edeceği referans bir yer olacak Yaşlısından gencine, dede, torun, baba, oğul hep beraber gelip hem kitap okusunlar hem sohbet etsinler. Eski geleneksel kültürümüz burada inşallah yaşatılsın” Dedi.

Samsun ve ilçeleri arasında ilk olarak Bafra’da hizmete sunulan Millet Kıraathanesinin açılışı Bafra Müftüsü Necmettin Kayar öncülüğünde edilen dualarla gerçekleştirildi.

adminadmin