Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-07-2018 09:18   Güncelleme : 11-07-2018 09:18

​Samsun’un Otopark Meselesine Ankara Modeli

Ankara’da Mayıs ayından itibaren belediyeye bağlı bütün otoparklarda 24 saatlik araç parkının ücreti Başkan Mustafa Tuna’nın talimatı ile 1 TL, 1 saatlik park ise ücretsiz oldu.

​Samsun’un Otopark Meselesine Ankara Modeli

Samsun’da da bitmek bilmeyen otopark meselesinin vatandaşlar ile otopark işletmecileri arasında bir ortak yol ile tıpkı Ankara’da olduğu gibi kolay bir şekilde çözülebileceği düşünülüyor.

Samsun’da ana caddeler üzerine kurulan Park Tek firmasının ücretli otopark cihazları artık ara caddelere de girmeye başladı.

Vatandaş ile Park Tek firması arasında hukuk savaşı yıllardır çözülemiyor.

Bazı mahkemeler Park Tek’i haklı bulurken hukuk danışmanlığını Samsun Belediyesi eski Başkanı Avukat Kemal Vehbi Gül’ün yaptığı bazı davalar ise vatandaşın lehine sonuçlanıyor.

Bu durum Ankara’da da bezer bir şekilde arz ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, gelen şikâyetlerin artarak devam etmesi karşısında radikal bir karar alarak meseleye kesin bir çözüm buldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisten bir karar çıkartarak otopark şirketi ANFA ile 25 yıllık sözleşmesini iptal etti.

Alınan otoparklar yine Büyükşehir Belediyesi iştirakleri ANPARK ve Beltaş şirketlerine 25 yıllığına devredildi.

Devir işlemlerinden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın talimatı ile başkentteki belediyeye ait kapalı ve açık bütün otoparkların hepsi 24 saat boyunca 1 TL ve ilk bir saati ise ücretsiz olarak yeniden ücretlendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna kararının otoparklardan gelir elde etmekten ziyade trafik akışına kolaylık sağlamak olduğunu belirtti.

Samsun’da Park Tek Fiyat Tarifesi

BÜYÜK CAMİİ ATATÜRK BULVARI

1 SAAT:4 TL

2 SAAT:6 TL Samkart kullanım %10 İndirimli

3 SAAT:10 TL

İSTİKLAL CADDESİ-100.YIL BULVARI-CUMHURİYET CADDESİ-LİSE CADDESİ-19 MAYIS BULVARI-SAADET CADDESİ

1 SAAT:3 TL

2 SAAT:6 TL Samkart kullanım  %10 indirimlidir

3 SAAT:9 TL

adminadmin