Eğitim
Giriş Tarihi : 11-06-2020 16:14   Güncelleme : 11-06-2020 16:14

SAMÜ Rektörü Mahmut Aydın "Kızılay Kültürümüzün Sembol Kurumudur!"

Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın, Türk Kızılayı’nın 152. Kuruluş yıl dömünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

SAMÜ Rektörü Mahmut Aydın

KIZILAY ZOR GÜNLERDE İNSANLIK AİLESİNİN YANINDA OLMUŞTURÜ

 

Aydın Mesajında Renk, dil, inanç ayırt etmeksizin, dünyanın her yerindeki insanlara yardım eden Kızılay, ilk başta savaş alanında yaralanan ve hastalanan askerlere yardım etmek amacıyla kurulmuştur” diye şöyle devam etti;

 

Savaş ve doğal afetler gibi elim olaylardan sonra insanların, barınma, beslenme ve sağlık gibi konularda çare bulmasına vesile olan Türk Kızılayı, COVID-19 salgını yaşadığımız bugünlerde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmaktadır.

Bugün 152. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Kızılay, kan tedariki başta olmak üzere, afetzedelerin ve çare arayan herkesin acısını ve sıkıntısını gidermek için çalışmaktadır.

Tarih boyunca insanı önceliklendiren kültürümüzün simgesel bir kurumu olan Kızılay, insanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunma anlayışıyla hareket ederek mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmasıyla aziz milletimizin kalbinde adeta taht kurmuştur.

Bu kapsamda Türk Kızılayı'nın çalışmalarını sürdüreceğine, aziz milletimizin de kan bağışı ve diğer destekleriyle ondan desteğini esirgemeyeceğine inancım tamdır. İnsani değerlerin güçlenmesinin ve uluslararası ilişkilerimizin sürdürülebilirliğinin önünü açan Kızılay, toplumlar arası barış ve dostluk köprülerinin kurulmasında da geçmişten bugüne kadar önemli bir rol üstlenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarih boyunca mazlumların ve mağdurların yanında olarak insanlık ailesinin sorunlarına çare olan ve yaşadığımız bu zor günlerde de aziz milletimizi yalnız bırakmayan Kızılay'ın 152. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, tüm Kızılay camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN