Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-07-2019 15:54   Güncelleme : 24-07-2019 15:54

SAMULAŞ otobüslerinde 'Kara Kutu' dönemi başlıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ'ın başlattığı Akademi Eğitimlerinin sonuncusunda Otobüs İşletmesi'ne yönelik 'Tasarruflu, Güvenli, Konforlu Yolculuk' temaları işleniyor. Genel Müdür Tamgacı, toplam 110 otobüste 'Araç Telemetrisi (Karakutu)' sistemine geçileceğini açıkladı

SAMULAŞ otobüslerinde 'Kara Kutu' dönemi başlıyor

 'Ulaşımın her alanında hizmette kalite' ilkesini uygulayan  Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.(SAMULAŞ), geçtiğimiz ay içerisinde başlattığı SAMULAŞ AKADEMİ eğitimlerine  ara vermiyor. Otobüs İşletmesi'ne yönelik gerçekleştirilen son eğitimde özellikle 'Araçlarda Tasarruf ve Güvenlik'e dikkat çekildi. SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "Otobüslerimizde, uçaklarda kullanılan karakutu teknolojisinin tekerlekli araçlar için tasarlanmış hali sayılabilecek Telemetri Sistemi'ne geçiyoruz" dedi.

TASARRUFLU, GÜVENLİ, KONFORLU YOLCULUK

SAMULAŞ Genel Merkezi Akademi Salonu'nda Otobüs İşletmesi'ne yönelik verilen ve 2 bölüm halinde gerçekleştirilen eğitimde ''Araç Bazlı' ve 'Sürücü Bazlı' raporlar değerlendirildi. Otobüs İşletme Müdürü ve yardımcıları, otobüs bakım formen ve teknisyenleri, otobüs işletme amiri, garaj işletme amiri, otobüs vardiya amirleri, Trafik Kontrol Merkezi'nde görevli kontrolörler ve Çağrı Merkezi operatörlerinin katıldığı eğitimlerde 'Tasarruflu, Güvenli, Konforlu Yolculuk' temaların işlendi ve önemine vurgu yapıldı.

HIZ VE HAT İHLALLERİ, GEREKSİZ GAZ KULLANIMI

Eğitimlerin 2'nci bölümünü yardımcıları ile birlikte izleyen SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, "Yolcu kalite ve konforunu artırabilmeye yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Kontrol Merkezi tarafından sürekli takibi yapılan 'Hız İhlali', 'Hat İhlali', 'Gereksiz Gaz Basımı' gibi konularda sürücülerimiz eğitilmekte ve böylece yolcularımıza daha kaliteli hizmet verilmesi sağlanmaktadır" dedi.

AKARYAKITTA, BAKIM ONARIMDA TASARRUF

Son yapılan eğitimde Otobüs İşletmesi'ni daha çok tasarrufa yönlendimeyi hedeflediklerini söyleyen Enver Sedat Tamgacı, "Bu eğitimlerimiz sayesinde personelimize çok daha fazla tasarruf bilinci aşılanacak.

Araçlarda akaryakıt, bakım onarım, yedek parça tasarrufunun yanısıra zamandan da tasarruf sağlanacak" diye konuştu.

ARAÇLARA KARA KUTU VE ANINDA MÜDAHALE!..

SAMULAŞ olarak toplam 110 otobüste 'Araç Telemetrisi' denilen sisteme geçtiklerini açıklayan Genel Müdür Tamgacı, "Bu sisteme, uçaklarda kullanılan karakutu teknolojisinin otobüsler için tasarlanmaş hali diyebiliriz. Bu karakutular, seyir halindeyken sürücülerin ve araçların bulunduğu tüm koşulları kaydedecet. Elektronik haberleşme ağı sayesinde araçlarımızdaki, araç hızı, yakıt ve yağ basıncı, tüm arıza durumları, rota, hat, mesafe gibi bilgilere uzaktan erişebileceğiz. Anlık bilgiler tek bir merkezden takip edilecek, herhangi bir olumsuz durumda gerektiğinde müdahale edilebilecek" dedi.

SÜRÜCÜLERE 'SÜRÜŞ ALIŞKANLIKLARI' DEĞİŞECEK

Eğitimlerin, sürücülerin sürüş alışkanlıklarını olumlu yönde etkileyeceğini de söyleyen Genel Müdür Tamgacı, "Sürücülerimiz artık araçlarını daha emniyetli, güvenli ve ekonomik kullanacak. Sürücülerin kural dışı araç kullanımları, ani hızlanma ve yavaşlama, hız limitini aşma gibi durumlarda ikaz edilecekleri bir sistem oluşturuyoruz. Bu da doğal olarak olası kazaların önlemede büyük rol oynayacak" diye konuştu.

HER KURUŞ TASARRUF, ÜLKEYE KATKI DEMEK

SAMULAŞ olarak bundan sonraki süreçte 'Tasarruf'a ayrı bir önem vereceklerini belirten Tamgacı, "Tasarruf yöntemiyle sağlayacağımız her kuruş katkının öncelikle şirketimize, sonra şehrimize, en sonunda da ülke ekonomisine katkı sağlayacağına olan inançla hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

adminadmin