Eğitim
Giriş Tarihi : 07-05-2020 17:23   Güncelleme : 07-05-2020 17:28

SAMÜ’lü Akademisyen Avrupa Bilim ve Teknolojide İşbirliği Aksiyon Yönetim Komitesi Üyesi Oldu!

Öğretim üyemiz, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRTAŞ, özgün adı "COST Action European Cooperation in Science and Technology" olan, Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği aksiyonunda, "Management Committee - Yönetim Komitesi" üyesi olarak atandı.

SAMÜ’lü Akademisyen Avrupa Bilim ve Teknolojide İşbirliği Aksiyon Yönetim Komitesi Üyesi Oldu!

Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği için oluşturulmuş olan araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan hükümetler arası bir kuruluş olan COST, senede iki defa başvuru almaktadır.

Bu çerçevede, Avrupa bilim insanları,  Akdeniz üzerinde etkili olan alçak basınç sistemlerinin hava durumu ve iklim açısından incelemek, araştırmak ve tahmin edebilmek amacıyla bir proje hazırlarken, Doç. Dr. Meral DEMİRTAŞ’ı araştırma ekibine davet etti. Daha sonra, birlikte hazırlanan "European Network for Mediterranean Cyclones in Weather and Climate" başlıklı dokümanı ile Ekim 2019'da COST'a başvuru yapıldı ve Nisan 2020'de kabul edildi. COST Action yapısı içinde, Doç. Dr. Meral DEMİRTAŞ'ın, "Management Committee-Yönetim Komitesi" üyesi olarak atanması ülkemiz COST temsilcisi TÜBİTAK tarafından onaylandı.

Değerli öğretim üyemiz Doç. Dr. Meral DEMİRTAŞ'ı ve ilgili uluslararası proje ekibini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN