Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-08-2014 12:15   Güncelleme : 05-08-2014 12:15

SANDIK GÖREVLİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı tarafından, İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde Sandık Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

SANDIK GÖREVLİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Toplantıya AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, eski Milletvekilleri Musa Uzunkaya, Fatih Öztürk, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Başkanı Adnan Voral, il ve ilçe seçim işleri başkanları, bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları ve sandık görevlileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürdüklerini, bugün verilen sandık eğitim toplantısı ile de sandık görevlilerin, seçim günü sandık başında neler yapması gerektiği konusunda bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Tarihinde ilk defa milletin kendi cumhurbaşkanını seçeceği önemli güne az bir zaman kaldığını belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, şöyle konuştu: "10 Ağustos'a kısa bir zaman kaldı. Biz teşkilatlar olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milli birliğini temsil eden cumhurbaşkanını ilk defa doğrudan kendisi seçiyor. Bu tarihi bir olaydır. Bu tarihi seçim, anayasadan, kurumların işlevine, toplumsal barıştan, Türkiye'nin dünya siyasetindeki rolüne kadar, her alanı dönüştürecek bir devrimdir. Milletimiz statükocu ve vesayetçi yapılara ve bunlara destek olan siyasi partilere rağmen değişim iradesini büyük bir çoğunluk ve kararlılıkla her zaman ortaya koymuş ve sürdürmüştür. İstikrarına ve istikbaline her zaman sahip çıkan aziz milletimiz 8 seçimde olduğu gibi yine 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi iradesine, geleceğine ve birliğine sahip çıkarak Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü’ne çıkartacaktır. Bu anlamda tarihi önem taşıyan bu seçimde, sandık görevlilerimizin büyük sorumlulukları bulunmaktadır. Her zaman ifade ediyoruz. Demokrasi, sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder. Bunun için sandık namustur. Bir siyasi parti sandıklara sahip çıkamıyorsa sandıkları gözetim altında tutamıyorsa vatandaşın verdiği oyun sandıkta kaybolmasına, çalınmasına göz yumuyorsa o siyasi parti daha en baştan kaybetmiştir. Bir oy deyip geçmeyeceğiz, bir oy çok önemlidir. Onun için sandığa ve oylara sahip çıkacağız. Şimdiden sizlere çalışmalarınız da başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından katılımcılara Sandık Eğitimi konulu slayt gösterimi sunuldu.

adminadmin