Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2020 17:17   Güncelleme : 22-05-2020 17:17

Sandıkçı, “Her Canlının Hizmetindeyiz”

Canik Belediyesi salgın hastalığı önlemeye yönelik çalışmalarının yanında, sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme ve tedavilerine yönelik çalışmaları da sürdürüyor.

Sandıkçı, “Her Canlının Hizmetindeyiz”

Canik Belediyesi tüm dünyada gündem olan, ölümlere neden olan salgın hastalıkla mücadele ederken, sokaklarda yaşayan can dostları da ihmal etmiyor.  Belediye ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan sahipsiz ve başıboş hayvanların öncelikle düzenli bir şekilde beslenmelerini sağlıyor. Bunun yanı sıra yaralanmış,  güçten düşmüş, uyuz veya başka bir hastalığa maruz kalmış, sokak hayvanları belediye bünyesindeki veteriner hekim tarafından ön müdahale yapılarak, Büyükşehir Belediyesi barınağına teslim ediliyor.  Barınakta gerekli müdahale yapılıp, hayvanlar normal sağlığına döndükten sonra tekrar yaşam alanına bırakılıyor.

Can dostlarımız sahipsiz değil

Sokak hayvanlarını hiçbir şartta sahipsiz bırakmadıklarını belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı yaptığı açıklamada, “Salgın hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürürken sokak hayvanlarımızı da unutmuyoruz. Can dostlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Ekiplerimiz can dostlarımız için,  ilçemizin dört bir yanına düzenli olarak yiyecek ve su bırakarak beslenme ihtiyaçları karşılanıyor. Can dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarının yanında, yaralanan veya başka bir hastalığa maruz kalanlar, belediyemiz bünyesindeki veteriner hekim tarafından gerekli tedavileri de yapılarak sağlıklı bir şekilde yaşam alanlarına bırakılıyor. Onların da bir can taşıdığı bilinciyle, can dostlarımıza sahip çıkmaya, beslenme ve diğer ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz”

 

Birlikte sahiplenelim

Hiçbir canlının zor şartlarda kalmasına gönlümüz razı olmaz diyen Başkan Sandıkçı, “Biz belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Gelin hep birlikte sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım. Havaların ısınmasıyla birlikte can dostlarımızın açlık, susuzluk çekmemesi için kapılarımızın önüne birer kap su ve mama bırakarak yaşamlarını kolaylaştıralım”

Recep YAZGANRecep YAZGAN