Güncel
Giriş Tarihi : 15-05-2019 14:48   Güncelleme : 15-05-2019 14:48

Sandıkta ‘birlikte’ çaldılar!

CHP ile PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin yalnızca sandık ittifakı değil, sandıkta hırsızlık ittifakı da kurduğu ortaya çıktı. Binali Yıldırım’ın oylarını çalan sandık kurulu başkanlarının 98’inin CHP üyesi, 10’unun HDP üyesi olduğu, 54’ünün ise KHK ile ihraç edildiği tespit edildi.

Sandıkta ‘birlikte’ çaldılar!

Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen ve yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili yapılan usulsüzlüğün bir türlü sonu gelmiyor. 7 Haziran’da birlikte Türkiye’yi birlikte sallayan, 24 Haziran’da “Her evden bir oy HDP’ye” diyerek siyaset mühendisliği yapan, 31 Mart’ta ise doğrudan Kandil’in direktifiyle masaya oturan CHP- HDP ittifakının yalnızca adaylar üzerinde değil, aynı zamanda seçim yolsuzluğu içinde birlikte hareket ettiği ortaya çıktı. İstanbul’daki seçim yolsuzluğuna imza atan, kamu görevlisi olmayan sandık başkanlarının arasında CHP ve HDP parti üyelerinin bulunduğu belgelendi.

CHP’Lİ ÜYELER SANDIK BAŞKANI

Buna göre 31 Mart’ta İstanbul’da tespit edilen verilere göre, 98 adet CHP üyesi, 10 adet PKK’nın siyasi uzantısı HDP üyesi, 54’te FETÖ terör örgütüne iltisakı nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmiş ismin sandık kurulu başkanı olarak görev yaptığı tespit edildi. Söz konusu üyeler 123 sandıkta 42 bin oyu şüpheli hale getirdi. CHP üyelerinin sandık kurulu başkanı olarak görev yapması Türk siyasi tarihindeki en büyük seçim yolsuzluğunda doğrudan CHP’nin parmağının bulunduğunu da ispatladı. YSK’nın kanuna aykırı olarak sandık kurulu başkanı ile üyesi atayan ilçe seçim kurulu başkanı ve ilçe seçim kurulu müdürlerine yönelik suç duyurusu kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılacak soruşturmaya seçim yolsuzluğunun tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılacak.

HER TÜRLÜ YOLSUZLUK VAR

CHP, HDP üyesi, KHK ile ihraç edilmiş sandık kurulu başkanları sandık başında seçmene telkinde bulunup, tercihini etkilemeye çalıştı. Aynı grup yine seçmene eksik veya fazla pusula verdi.

Ayrıca Binali Yıldırım’ın oylarının 0 veya 1 olarak tutanaklara geçirilmesi, AK Partili müşahite başka, oy çuvalına başka tutanak hazırlanması, imzasız, mühürsüz ve boy seçim sonuç tutacağı düzenlenmesi gibi pek çok skandalı da CHP üyesi olan, CHP’nin hissedarı olduğu bankadan sandık kurulu başkanı yapılan, kamu görevlisi olmayan kişiler yaptı.

Öte yandan CHP’nin nasıl oy çalınacağı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun lehine nasıl çevrileceği yönünde eğitim verip vermediği de merak ediyor. Diğer merak edilen konu ise mülki idareden gelen kamu görevlisi listesinin dışına çıkan ilçe seçim kurullarının neden CHP, HDP üyesi, KHK ile ihraç edilmiş terör zanlılarını sandık başkanı yaptığı.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin