Eğitim
Giriş Tarihi : 18-04-2017 08:49   Güncelleme : 18-04-2017 08:49

Saraybosna Üniversitesi

Daha kaliteli geleceğin yolu iyi bir iş ve kaliteli bir eğitimden geçer.

Saraybosna Üniversitesi

Eğitiminizi yurtdışından almak ise çok daha farklı deneyimleri kazanmak anlamına gelir. Ancak değil yurtdışı yurt içindeki farklı şehirlere bile gidince bile bazen öğrenciler uyum sorunları yaşayabiliyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde ilk zamanlar öğrenciler alışma ya da uyum sorunları yaşayabiliyor. Buna ek olarak bir de yurtdışındaki maliyetleri gözünde büyüten aileler ise bu fikre sıcak bakmıyor. Oysa Saraybosna Üniversitesi hem eğitim ücreti hem de çevresiyle öğrenci ve ailelerine büyük kolaylıklar sağlıyor.

Bosna Hersek Üniversitelerinde Eğitim Maliyeti

Bosna Hersek, ülke olarak ucuz olduğu için bu fırsat eğitim ücretlerine de yansıyor. Avrupa ülkelerindeki çoğu üniversite ile aynı kalitede eğitim veren Saraybosna Üniversitesi, eğitim ücretleri olarak aynı üniversitelerin ortalamasından daha uygun fiyatlarda eğitim veriyor. Ayrıca diğer Avrupa ülkeleri gibi Saraybosna Üniversitesi de 1 yıl hazırlık eğitimi veriyor. Daha sonra bir fakülteye giriş sınavına giriyorsunuz. Sınavı geçtikten sonra istediğiniz bölümde okumaya başlıyorsunuz. Ancak Saraybosna Üniversitesi size Türkçe eğitim desteği de sunuyor. Tüm bu maliyetler ise eğer diş hekimliği okumak isterseniz, hazırlık sınıfı da dahil yıllık 3500 Euro olarak ödeniyor. Ya da eczacılık okumak isterseniz aynı şekilde hazırlık sınıfı dahil, yıllık 2500 Euro maliyeti oluyor. Bu da size tüm Avrupa ülkelerinden daha uygun bir masraf demek oluyor.

Bosna Hersek Üniversitelerinde Kalite

Tüm bu ucuz eğitim maliyeti size kaliteyi düşündürmesin. Saraybosna Üniversitesi de diğer saygın Avrupa üniversiteleri kadar kalitelidir. Bunu size mavi diploma ile gösteriyor. Kalitenin diğer göstergesi ise size sunduğu Europass hizmetidir. Bu hizmet sayesinde size tüm dünyaya açılmanıza yardım eder. Ancak Europass için sizin de biraz çaba göstermeniz gerekiyor. Bu programdaki iki belgeyi siz dolduracaksınız. Ancak geri kalan 3 belge ise Saraybosna Üniversitesi tarafından doldurulur. Bu belgelerden “Haraketlilik Eki” almak için bir başka ülkeye resmi olarak gitmeli ve orada akademik faaliyetlerde bulunmalısınız. Çünkü söz konusu “Europass Hareketlilik Eki” için iki ülkedeki kurumların ortak bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Bu Europass dökümlerini aldığınızda uluslararası şirketlerin size öncelik tanıyacağına emin olabilirsiniz. Bu önceliği ise Mavi diploma ile taçlandıracaksınız. Bologna Sözleşmesine imza atan Bosna Hersek, üniversitelerdeki eğitim kalitesi ve diğer standartlar için sıkı bir politika izler. Bunun sonucundaysa mezunlara mavi diploma verilir. Mavi diploma Saraybosna Üniversitesi ile de ulaşabileceğiniz bir ayrıcalıktır. Bu diplomanın özelliği ise tüm Avrupa birliği ülkelerinde geçerli olması ve tanınıyor olmasıdır. Bu sayede Avrupa ülkelerinde hiçbir ek sınav ya da protokol olmadan diplomanızı kullanabilirsiniz. Bunu diplomayı Europass programıyla desteklediğinizde ulusal ve uluslararası şirketlerin öncelik verdiği birisi olacaksınız. Eğer aklınıza takılan daha fazla soru varsa Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ofislerimizde bizi ziyaret ederek sorularınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

adminadmin