Güncel
Giriş Tarihi : 12-10-2019 10:10   Güncelleme : 12-10-2019 10:10

Savaş değil imha operasyonu!

Türkiye, 50 yılı aşkın bir süredir çevresinde kurulmak istenen küresel dizayna karşı tarihinin en önemli operasyonlarından birine “Bismillah” dedi.

Savaş değil imha operasyonu!

Küresel emperyalizmin temsilcileri, kendilerinin de tanımış oldukları terör örgütüne yönelik mücadeleyi “savaş” diyerek lekelemeye çalışıyorlar. Efendiler, bu bir “savaş” değil, “Terörle mücadele operasyonudur.”

Fırat’ın doğusuna yönelik 9 Ekim’de başlatılan Barış Pınarı Harekâtı, dünyanın gündemine oturdu. Terörle mücadeledeki kararlılığı gösteren bu hamle, tek amaçları Türkiye’nin tarihe gömülmesi emellerini her fırsatta ortaya koyan şer odaklarını rahatsız etti. Küresel baronlar ve yurt içindeki işbirlikçileri, BM, ABD gibi küresel güçlerinde terör örgütleri listesinde yer alan PKK/YPG’ye karşı Türkiye’nin verdiği terörle mücadeleyi karalamak için Barış Pınarı herakatı’na “savaş” yaftası vurmak için çırpınıyor.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI

Türkiye’nin, güney sınırında oluşturulmak istenen terör koridorunu, buradaki terör örgütlerini ortadan kaldırmak için yaptığı bu harekâtın adı, “savaş” değil, “terörle mücadeledir. Bu terörle mücadelenin adı da, Barış Pınarı Harekâtı’dır. Uluslararası meşru haklardan doğan haklılıkla gerçekleştirilmektedir.

TSK’nın bu haklı mücadelesine, “savaş” diyenler sinsi bir planla Türkiye’nin, terörle mücadelesini fırsat bilerek terör örgütü PKK ve türevlerini meşrulaştırmaya çalışıyor.

HAREKÂTTA ÜÇÜNCÜ GÜN

Barış Pınarı Harekâtı’nın ilk 48 saatinde 342 terörist etkisiz hale getirildi, 13 köy PKK’YPG’den kurtarıldı. TSK’nın Suriye Milli Ordusu’nun da katılımıyla sürdürdüğü hava ve kara harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor. Uzun süredir harekâta karşı önlem alan ve son günlerde sivil görünüme bürünerek evlere gizlenen teröristlere karşı, harekâtın güvenli şekilde sürmesine hassasiyet gösteriliyor. Sıkışan teröristler, Türkiye’nin sınır illerindeki ve Zeytin Dalı ile Fırat Kalkanı Harekâtı bölgelerindeki sivilleri doğrudan hedef alıyor. Harekâtın başından itibaren teröristlerin saldırılarında Şanlıurfa ve Mardin’de 8 sivil hayatını kaybetti, 71 sivil ise yaralandı. Örgüt, sosyal medyadaki kara propagandayla Türkiye’ye karşı uluslararası kamuoyu desteği arıyor.

“Alnımızın akıyla başaracağız”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Hedefimiz, Fırat’ın doğusunda DEAŞ, PKK/PYD-YPG başta olmak üzere teröristlerin varlığını sonlandırmak ve burada bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamaktır” dedi.

Harekâtın Türkiye’nin “meşru müdafaa hakkı” çerçevesinde yapıldığını vurgulayan Akar, “Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliğine değil, aynı zamanda bölgede yaşayanların da güvenliğine çok büyük önem atfediyoruz. Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın akıyla başarıyla tamamlayacağız” diye konuştu.

Diriliş Postası

adminadmin