Teknoloji
Giriş Tarihi : 11-05-2019 09:23   Güncelleme : 11-05-2019 09:23

Savunma, Yerli Teknoloji İle Daha da Güçleniyor

Savunma, Yerli Teknoloji İle Daha da Güçleniyor

Son olarak İstanbul Havalimanı’nda sunduğu teknolojik çözümler ile teknolojide yerli ürün kalitesini kanıtlayan Technopc, savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayii gibi birçok sektörü bir çatı altında birleştiren IDEF 2019’da yerini aldı. Technopc, yerel ve uluslararası savunma sanayisinde iş birliği ortamı sağlayan fuarda, tanıtımını yaptığı TM-T10 Platinium Rugged Tablet, TPN141 Rugged Notebook, Telefon ve Technobook T7000 Mobil İş İstasyonu ürünleri ile ziyaretçilerden tam not aldı.

Bu yıl 14’üncüsü yapılan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF 2019), savunma sanayisinin tüm paydaşlarını bir kez daha bir araya getirdi. IDEF 2019, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesine sahip öncü firması, sağlıktan bankacılığa eğitimden savunmaya kadar birçok sektöre teknolojik çözümler sunan Technopc de fuardaki yerini aldı. Fuarda Rugged el terminalleri, tabletler, endüstriyel panel ve box PC’ler, Workstation serisi notebook ve desktop PC’lerini meraklılarıyla buluşturan Technopc, alanında büyük fark yaratacak 4 yeni ürününün lansmanını da fuar kapsamında yaptı. Technopc ürünleri fuar boyunca yoğun ilgi ile karşılanırken, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Kemal Şahin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu'nun yanı sıra Aselsan, Havelsan, Roketsan, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ve Savunma ve Havacılık ekipleri de Technopc standını ziyaret ederek bilgi aldı.  

Her türlü zorluğa dayanıklı

Lansmanı yapılan ürünlerden TM-T10 Platinium Rugged Tablet, IP 65 seviyesindeki suya ve toza dayanıklılık standardıyla, yoğun ışık altında net görüntüye sahip 1.000 NIT yüksek netlikte ekranı, 1.5 metreden düşmeye dayanıklı IP 65 ve MLT-STD-810G özelliğiyle her türlü zorlu koşulda güvenleri boşa çıkarmıyor. Tablet, Intel i5 işlemcisi, 8GB’a kadar Ram desteği ve 256GB mSATA SSD depolamasıyla ofis, e-posta, internet, saha uygulamaları, CRM ve benzeri birçok uygulamayı kullanabilmek için yüksek performans sağlıyor. 4G dahili mobil bağlantı ile her an internete ulaşım konforu da sunuyor.

1TB SSD gücü

Technopc’nin görücüye çıkardığı ikinci ürünü TPN141 Rugged Notebook, zorlu koşullar için özel olarak tasarlanmış bir yonga seti üzerinde çalışıyor. Intel i5 tabanlı 8. Nesil ultra düşük voltajlı platformu maksimum yüksek verimlilik gücü sağlıyor. 16GB DDR4 Ram, 1TB SSD ile yüksek performans sunarken, TPN141 ultra dayanıklı LCD koruma konstrüksiyonu ile çizilmeye, düşmeye veya çarpmaya karşı tam koruma imkânı veriyor. 14.1” 300 Nits 1920x1080 LCD ekran sağlam metal, lastik ve plastik muhafaza edilerek üst seviyede korunma ve 1.2 metreden düşmeye karşı dayanıklılık sunuyor. IP65 ve MLT-STD-810G özelliğiyle tüm zorluklara dayanıyor.

Mobil İş İstasyonu ile üstün performans

Fuarda en çok dikkat çeken Technopc’nin yeni ürünlerden bir diğeri de Technobook T7000 Mobil İş İstasyonu oldu. Technobook mobil iş istasyonları, mühendislik, 3D modelleme, tasarım ve daha birçok yoğun bilgi işlem gerektiren uygulamalarda üstün performans sağlıyor. 16.1 geniş ekran, Intel Core i7 işlemci performansı, Nvidia GTX 1650 DDR5 Grafik kartı, 512 GB M2 NVME SSD/ 1 TB HDD SATA3, 32 GB’a kadar bellek desteği ile memnuniyeti artırıyor.

Askeri standartlara uygun tasarım

Yeni ürünler arasında yer alarak ziyaretçilerle buluşan, savunma sanayi ve askeri standartlara uygun olarak tasarlanan  Rugged Telefon/El Terminali TM-T05 de 5" yüksek parlaklı geniş ekranı, MTK Octa-Core 8735b yüksek performanslı işlemcisi, Entegre 2D barkod okuyucusu, 4G LTE bağlantı hızı, IP65 ve Drop 3 Sertifikaları ile büyük ilgi gördü. Cihaz, güçlü endüstriyel donanımlarıyla askeri alanlarda, dağıtım sektöründe, depo yönetiminde, mobil satış uygulamalarında, saha operasyonlarında, üretim tesislerinde, lojistik ve benzeri birçok sektörde endüstriyel kullanıma uygun. IP65 seviyesindeki suya ve toza karşı dayanıklılık standardıyla yoğun ışık altında net görüntüye sahip 300NIT yüksek netlikte ekranı, 1.2 metreden düşmeye karşı dayanıklı MLT-STD-810G özelliğiyle her türlü zorlu koşulda TM-T05 kullanıcılarının güvenini boşa çıkarmıyor. 

adminadmin