Genel
Giriş Tarihi : 12-06-2018 12:11   Güncelleme : 12-06-2018 12:11

​Seçim FETÖ Borsasını yükseltti

​AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın iddia ettiği ‘FETÖ borsası’nın seçim döneminde hız kazandığı söylendi. AK Parti'li bir milletvekili “İş zıvanadan çıktı. Tuhaf tuhaf tahliye kararları yazılmaya başladı” dedi.

​Seçim FETÖ Borsasını yükseltti

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ davalarının 171’i sonuçlanıp bin 478 kişi beraat ederken, gözaltına alınan ve tutuklanan örgütte kilit görevde olduğu iddia edilen bazı kişilerin tahliye edilmesi dikkat çekti. Bir yüzbaşının tahliye edildikten sonra gaybubet evinde yakalanması ise şüpheleri büyüttü.

Aydınlık’a konuşan AK Parti’li bir milletvekili, bazı FETÖ’cülerin tahliye edimelerini sağlamak için oluşturulan “borsa”nın halen aktif olduğunu belirtti.

FETÖ ve 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişimi soruşturmaları ve davaları sürerken, FETÖ’nün siyasi ayağının üzerine gidilmemesi dikkat çekiyor. Buna, parası olanların ve AK Parti’de etkili tanıdıkları bulunanların tahliyesi eklendi. Birçok ilde AK Parti’ye yakınlıkları ile tanınan kişilerin devreye girerek, tutuklu FETÖ’cülerin hapisten çıkmalarına yardımcı oldukları iddia edildi. AK Parti kulislerinde bile “Tutuklu kişilerin ekonomik durumuna, örgütteki konumuna göre fatura kesildiği” tartışmaları sürerken, zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarıları da gündeme geldi. Erdoğan’ın birçok toplantıda AK Parti’lileri uyararak “Acırsanız acınacak hale gelirsiniz” dediğini hatırlatan bir AK Parti MKYK üyesi şunları söyledi:

İHBARLARIN ÇOĞU DOĞRU

“Son dönemlerde çok sayıda ihbar aldık. Ne yazık ki bu ihbarların birçoğu doğru. Bazı milletvekillerimizden bu işe karışanlar oldu. Bunları 24 Haziran seçimlerinde aday yapmadık. Cumhurbaşkanımız partimizin kapalı toplantılarında çok açık bir şekilde örgütleri uyardı. Bizlerle fotoğraf çektirip bunları bu tür işlerde kullananlar var. Çok sert tedbirler almayı kararlaştırdık. Ama seçim nedeniyle biraz gevşeklik olduğu anlaşılıyor.”

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da 19 Mart’ta katıldığı bir televizyon programında “FETÖ’den tutuklu işadamları milyon dolarlar vererek itirafçı adı altında tahliye ediliyor” demişti. 2 Nisan’da Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Şamil Tayyar’ı çağırarak ifadesine başvurdu. Tayyar, savcılık ifadesinden sonra “Savcı Bey’e iddialarımla ilgili olarak bilgi verdim. Gizlilik içeren bilgiler olduğu için bunları kamuoyu ile paylaşmam doğru olmaz. Bize ulaşan bilgileri savcımızla paylaştım” dedi.

AYDINLIK

adminadmin