Genel
Giriş Tarihi : 16-06-2018 11:28   Güncelleme : 16-06-2018 11:28

Seçime Gölge Düşürmek İsteyenlere Sosyal Medyada Sıkı Takip

Seçime Gölge Düşürmek İsteyenlere Sosyal Medyada Sıkı Takip

24 Haziran seçimlerinde özellikle terör örgütleri ile irtibatlı sosyal medya hesapları üzerinden seçime gölge düşürülmeye çalışılacağı ihbarları emniyet ve BTK'yı harekete geçirdi

Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı 24 Haziran seçimlerinde özellikle terör örgütleri ile irtibatlı sosyal medya hesapları üzerinden seçime gölge düşürülmeye çalışılacağı ihbarları emniyet ve BTK'yı harekete geçirdi. Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve BTK yaptıkları çalışmalarda son dönemlerde Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya kanalları üzerinde sahte hesaplarda artış tespit ederken, bu hesapların tamamı gözetim altına alındı.

MANİPÜLASYONA GEÇİT YOK

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda özellikle Facebook, Twitter, YouTube üzerinden manipüle edilmiş fotoğraf ve haber içeriği paylaşanlar, seçim sonucuna şaibe düşürmeye çalışanlar, vatandaşı sandık sonucuna karşı kışkırtanlar ve toplumun belli kesimine karşı kin ve nefret içerikli paylaşımlarda bulunanlar tespit edilip haklarında işlem başlatılacak. Vatandaşların arasında nifak sokmayı amaçlayan türde paylaşımlar suç unsuru sayılarak buna göre işlem yapılacak. Facebook, Google, YouTube ve Twitter'ın yöneticileri ile irtibata geçilerek, seçim süresince Türkiye ile dayanışma içinde bulunmaları ve karar alma mekanizmasını hızlı işletmeleri talep edilecek. BTK'da kriz merkezi de kurulacak.

adminadmin