Kültür
Giriş Tarihi : 10-03-2019 09:00   Güncelleme : 10-03-2019 09:59

Seçimini yap!

Seçimini yap!

Ortalık toz duman! Aday yarışı finale erdi. Kazananlar listelerdeki yerlerini aldı. Bir bakıma köşe kapmaca oyunu bitti! Şimdi yarış başlıyor. Adı da belli; Hizmet yarışı!

Yalnız, kimin kime hizmet ettiği pek belli olmasa da, sahaya çıkanlar kendi partilerinin düşüncelerine uygun davranmak zorunda oldukları için epeyi sıkıntı çekecekler gibi! Kolay değil, eski haline nisbetle yeni partili iyi adam maskesini taşımak! Dün, şu partili görünen falan zat, bugün bu partili! Belediye meclis üyesi adaylarının birçoğu da öyle!

Peki niye böyle?

Birileri görünmez iktidarda gizli!

İki karşıt zihniyetin aynı çatı altında birlikte hareket etmelerinin altındaki giz burada!

CHP, İYİ Parti, HDP ve SAADET müdavimlerini aynı kayıkta sevk ve idare edebilen güç, ancak görünmez bir iktidarla mümkündür!

İnsanlar yanlış şeyler yapar ve bunda ısrar ederlerse, kendi yanlışlarının kurbanı olurlar.

Peki partiler birleşerek bir yanlışta ısrar ederlerse bu ısrarın sonucunda kim kurban olur?

Millet!

Kendi milletine düşman bir anlayışı göz göre göre tatbik etmek için yola çıkanlar için hizmet, efendilerinin arzu ettiği şekildedir!

Şimdi sen seçimini yapacaksın! Dün öyle, bugün böyle davranan adamlar yarın başka olurlar! Onlar sadece kendilerine ibadet ederler. Sadece kendilerine taparlar. Menfaat, putlarıdır. Sadece o puta biat ederler!

Simdi böylesi insanların endamını seyretme zamanıdır. Onlar seni tercih ediyorlarsa kendilerini ispat mevkiindeler. Ama bu tür zer zevatın hiçbir zaman kendileri olmadıkları bukalemunvari tavırlarından belli!

Millet, kendi önünde sergilenen bu sirk gösterisinde yer alanların hokus-pokus hareketlerini görüyor mu, görmüyor mu?

Görenler var, görmeyenler var! Gözü bağlananlar, aldananlar, aldatanlar var!

Yolunu bilmeyenlerin gideceği rotayı başkaları tayin eder!

Netice ne?

15 Temmuz darbesi ile ele geçiremedikleri ülkeyi zabtetmek ve kendilerine direnen halkı hüsrana uğratarak iflahını kesmek için harıl harıl çalışıyorlar. 

Sızdıkları her yerde kendilerini belli etmeden kitlelere yön vermek isteyen etki ajanları tam gaz faaliyette.

Bunlar bukalemun misali, yaşadıkları ortama göre renk değiştirir, kamufle olurlar. İçine girdikleri her hareketin ateşli bir taraftarı imiş gibi görünerek kendilerini gizlerler.

Böyleleri bünyeye girmiş mikroptan farksızdır. Ancak, harekete geçecekleri zamanı, bağlısı oldukları yapı/örgüt/devlet belirler. Her birisi yetiştirildikleri dalda uzman oldukları için kendilerine verilmiş görevin gereğini ifa ederler. Arkalarındaki gücün sınırsız desteği ile kullanabildikleri her vasıtayla saldırırlar. Kendilerine yakın gördükleri unsurları kullanabildikleri ölçüde beslerler. Genelde muhalif kanalda seyredenleri attıkları kancaya takar istedikleri istikamete sürerler. Onların gerçek niyetini bilmeyenler kullanılır... Menfaatçiler yemlenerek güdülür...

Kendileri için önceden yetiştirilerek bu günler için hazırlanmış sanatçı, yazarçizer takımı ünlüler, iktisatçı, sanayici, politikacılar iş kıvama geldiği anda sahaya sürülür. “Bak işte bunlar da bizim gibi düşünüyor” modunda, basın yayın organları ve her türlü iletişim vasıtalarıyla tam bir pres yapılır.

Bunu yapanlar sanki ülkenin en milliyetçisi, sağcı, solcu, İslamcısı... Vatanperver, Atatürkçü Kemalist, Kürtçü ya da Türkçü kisvesinde görünür... Böylece sızdıkları her yerden önceden ektikleri fesat tohumlarının hasadını almaya başlarlar. Onları suratlarına taktıkları maske yüzünden tanımak pek mümkün değil. Ama yaptıklarından tanımak, teşhis etmek çok kolay.

“Bizde yok, bizim içimize sızamazlar” diyenlerin koro halinde içlerindeki 5. kol ajanlarının papağanı olmaya mahkum tavırları bu günlerde ayyuka çıkmıştır.

Şimdi bu şartlar altında seçimini yapmak zorundasın.

Tarafını seç!

Bizim tarafımız mı? Sadece İBDA!

Ona bağlı olma yolunda ilerleyen herkes bizdendir!..

Ötesi yok!

Kerim Bozdağ

Baran Dergisi 633. Sayı

adminadmin