Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-01-2020 15:05   Güncelleme : 23-01-2020 15:07

Şefkat Atkısı

Kahraman Bir Öğretmenin Hikâyesi

Şefkat Atkısı

Öğretmenlik mesleği bir SEVDA işidir. Onun mayasında sevgi vardır. Mesleğimizin temel taşı ve mayası sevgidir. Başarımızın sırrı ve yaşamanın anahtarı sevgidir. Bugün, Batman Üniversitesinde Akademisyen olarak çalışan Dr. Öğretim Üyesi Yusuf SÖZER’in hayatının inşasında çok önemli katkıları olan sınıf öğretmeni Şule NACAR’a atfen yazdığı yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum:

 

“Babamın işlerinin kötü gitmesi sonrasında 1993-2001 yılları arasında lise ve üniversiteyi bir yandan çalışıp bir yandan okuyarak zorlukla bitirmiştim. Sıkıntılar içinde geçen onca yıldan sonra yeni yeni huzur ve emniyet hissetmeye başlamıştım. Öğretmenliğe hazırlanıyordum. Bir gün aniden müthiş bir özlem kapladı içimi. Çocukluğumdan gelen derin ve güçlü bir özlem...

 

Yumuşacık ses tonunu duyar gibi oldum. “Yusuf, gel de atkını bağlayayım”. Her kış günü benim ve arkadaşlarımın atkılarını özene bezene bağlayıp bize sarılarak eve gönderdiğini ve her defasında annemin “Aaa, bu öğretmenin nasıl bağlıyor ki atkını, ben hiç böyle güzel saramıyorum” dediğini anımsadım.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN