Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-02-2018 09:37   Güncelleme : 12-02-2018 09:37

Şehid Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın'ı Binlerce samsunlu uğurladı!

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekâtı 23. gününde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan, Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın son yolculuğuna uğurlandı.

Şehid Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın'ı Binlerce samsunlu uğurladı!

Çarşamba ilçesi Epçeli Mahallesi’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan ve Samsun Valisi Osman Kaymak da katıldı.

Samsunlu Şehit Burak Akalın’ın Çarşamba ilçesi Epçeli Mahallesi Camii’ndeki cenaze namazına Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ve Samsun Valisi Osman Kaymak’ın yanı sıra, Samsun Milletvekilleri, Akif Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Erhan Usta, Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaş da katıldı.

 İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra Şehitimizin naaşı askerlerin omuzunda cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Çarşamba ilçesi Epçeli Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada Piyade Uzman Çavuş Burak Akalın’ın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde Epçeli Mahallesi mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

 Defin töreninin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Şehidin naaşına sarılı şanlı bayrağı cenaze töreninin ardından şehidin babasına teslim etti.

 

adminadmin