Genel
Giriş Tarihi : 22-11-2017 09:28   Güncelleme : 22-11-2017 09:28

Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesine Çağrı

Üyelerine yargı kararlarını genelde mail ile ulaştıran ŞPO bu sefer web sayfasının küçük bir yerine koyduğu ODTÜ, AOÇ yolları ve Ankara'yı yakından ilgilendiren aşağıdaki bir duyuru gözümüze çarptı.

Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesine Çağrı

Şöyle diyor;

EYLÜL’17 YARGI GÜNDEMİ

ŞEHİR PLANCILARI ODASI

2038 ANKARA ÇEVRE DÜZENİ PLANI’NA DAİR AÇMIŞ OLDUĞUMUZ DAVADA, İLGİLİ MAHKEMECE İNCELEMEKSİZİN RED KARARI

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13.01.2017 gün ve 116 sayılı kararı ile onaylanan, “1/100.000 ölçekli 2038 yılı Ankara Çevre Düzeni Planı”nın öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve takiben iptaline karar verilmesi talebiyle açmış olduğumuz davada, ilgili mahkemece red kararı verildi. DİYOR.

Şehir Plancıları Odası olarak hangi mahkemeye hangi dosya numarası ile açtığınız belli olmayan bu mahkeme dava dilekçenizi ve karar metnini üyelerinizle paylaşmak ister misiniz?

Bu dilekçeyi inceleyen odanız üyesi Şehir plancılarının;  mahkemenin neden bu davada red kararı verdiğini bilmeleri gerekmez mi?

Davanın tekzibi süreçleriyle ilgili olarak üyelerinizi ve kamuoyunu bilgilendirme yapmayı düşünüyor musunuz? Yoksa sizi yine şeffaflık açısından web sayfasından mı takip etsinler.

ODTÜ ve AOÇ içinden geçen alt ölçekli yeni anayol projelerini ana ulaşım planı olarak hangi çevre düzeni planına referans vererek idare mahkemesinde dava açıyorsunuz? 2023 Nazım planına göre mi? Yoksa yeni ana plan 2038'e göre mi?

adminadmin