Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-03-2020 12:29   Güncelleme : 02-03-2020 12:29

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı, Çarşamba’da Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı’nın 01.03.2020 Pazar günü Çarşamba ilçesi Rıdvan Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katılarak son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı, Çarşamba’da Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Şehidimizin cenaze törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayın Enver İskurt, Samsun Valisi  Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Dr. Ahmet Demircan, Bedri Yaşar, Kemal Zeybek, Erhan Usta, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Tansel Çokuysal, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Vali Yardımcıları Mehmet Aktaş, Hasan Öztürk, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İbrahim Güven, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, İlçe Belediye Başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

 

Kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin naaşı, askerlerin omuzunda ve top arabasında cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Çarşamba İlçe Şehitliğine götürüldü.

Burada şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı’nın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.

 

Defin töreninin ardından, Ulaştırma  ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayın Enver İskurt, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası İsa Gülaştı’ya, Valimiz Sayın Osman Kaymak ise şehidimizin fotoğrafını yine şehidimizin babası İsa Gülaştı'ya teslim ederek, şehidimizin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dileklerinde bulunup, acılarını paylaştı.

adminadmin