Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-07-2013 10:47   Güncelleme : 25-07-2013 10:47

Şehrin muhafızları…

Fecre çok az kaldı

Şehrin muhafızları…
Fecre çok az kaldı. Camii avlusu yavaş yavaş hareketlenmeye başlıyor. Bütün bir camiyi hatta avluyu ilk önce okunan sela, ardından sabah ezanı kaplıyor. Selanın okunması bir hayli ilginç gelmişti o an bana… Sonra düşününce, insanları camiye toplamak için de sela okunduğunu hatırlamış ve çok hoşuma gitmişti.
 
Beyazıt Camii imamı bu güzel mekânın hakkını vermeye çalışıyor ve bence bunu başarıyor.

Çevreye yayılan sesler önce dağlara çarpıyor sonra da Yeşilırmak’ın üzerinde rüzgârla buluşup şehri kuşatıyor. Es-salatu hayrun mine'n-nevm sesiyle evlerin ışıkları bir bir yanmaya başlıyor, canlı cansız bütün her şey tüm bu güzelliklerin sahibini zikrediyordu adeta…

Uyanık olmak ve olup bitene şahitlik etmek ne güzel bir ayrıcalıktı…

Farkında olmanın insana kattığı ayrıcalık…

Güneş, ayı ve yıldızları kıskanmalıydı belki de bu güzel görüntüden mahrum kaldığı için…

Sabahın seherinde kuşlar ötüyordu gerçekten türküdeki gibi…

Türkü gerçeği söylüyordu.

En zifiri karanlık sonrası doğuyor güneş tüm azametiyle… Batınca kaybolan sevgiliye değil, hem ezeli hem de ebedi olan en Sevgili’ye secde ediyoruz hep beraber… Tefekkür ediyor ve “La uhibbul afilin!” diyoruz.

La uhibbul afilin!

Bizi bizden daha çok seven, bize bizden daha çok merhamet eden Rabb’e binlerce şükrederken kuşluk vaktine doğru savruluyoruz…

Ömrümüzün bilinmeyen geri kalanını yaşamak üzere…

Dağların ardından doğmaya başlayan güneş ile şehir aydınlanarak kendini göstermeye başlıyor. Alacakaranlıkta ırmağın sularına yansıyan evlerin silueti muhteşem. Bu şehir her vakit başka güzel. Karanlığı ve aydınlığı kendine öyle güzel yakıştırıyor ki hangi an daha güzel seçim yapmakta zorlanıyorum.

Amasya her mevsim farklı… Şehrin üstünü kar kapladığında da baharda çiçekler açtığında da…

Bu şehirde tümüyle manevi bir hava teneffüs ediyorum. Taştan camileri ve taştan sokakları… Kafanı kaldırıp göğe baktığında dağlar üzerinize düşecekmiş gibi olsa da rahatsız etmiyor.

Dağlar şehri kucaklamış ve koruma altına almış. Bu şehrin muhafızlarıdır dağlar…
adminadmin