Genel
Giriş Tarihi : 17-11-2017 10:28   Güncelleme : 17-11-2017 10:28

Selçuk Üniversitesi Rektörü FETÖ iddialarını mahkemeye taşımak yerine İddia sahipleri hakkında idari soruşturma başlatıyor!

​Selçuk Üniversitesinden Hasan Mor, üniversiteden 3 kişi hakkında kripto cemaatçilik iddiası ile ilgili sosyal medyada sıkı bir paylaşımda bulunuyor ve Rektör durumu adli yargının incelemesine sunacağına İddia sahibi Hasan Mor hakkında idari ceza soruşturması başlatıyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü FETÖ iddialarını mahkemeye taşımak yerine İddia sahipleri hakkında idari soruşturma başlatıyor!

Bu ve buna benzer durumlar çok sayıda üniversitede yaşanıyor.

Burada ilginç ve manidar tespit şu: Acaba bu işlemi başlatan kişiler; aynı zamanda neden savcılıklar yolu ile adli ceza yargısı da işleme sokulmuyorlar?

Bu açıdan Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin Üniversite kripto cemaatçilerle mücadele konusunda da;  Hasan Mor'a açtırdığı soruşturma kadar özen gösteriyor mu? Göstermiyorsa acaba Hasan Mor Rektörün bizzat yapması  gereken  cemaatle mücadele noktasındaki  mutat görevleri üniversite bünyesinde tek başına mı yapmak zorunda bırakılmıştır?

Hasan Mor Hocanın konu ile ilgili açıklaması şu yönde:

14.11.2017 tarihli yazınızda, Mustafa Avcı, Mustafa Demirci ve Abdullah Topçuoğlu’nun muhtelif tarihli dilekçeleri ile sosyal medya (Facebook) üzerinden yaptığım  paylaşımlar sosyal medya üzerinde yapılmıştır. Uzun yıllardır bir sosyal medya platformu olan Facebook’u öncelikli olarak bir FETÖ ile mücadele aracı şeklinde kullanmaktayım. FETÖ’ye karşı savaşım Devlet ve özellikle de yargı mercileri tarafından bilinmektedir. Öyle ki, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2017/851 sayılı iddianamesinin 206. sayfasında şahsımdan “örgüte karşı açtığı savaşla bilinen Yrd. Doç. Dr. Hasan Mor” olarak bahsedilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın çağrısı ve oluşan toplumsal mutabakat çerçevesinde mücadelemi sürdürüyorum. Amacım, bu yapı ile ilişkili kimseleri deşifre etmektir. Bu ihanet çetesine karşı yazdığım yazılardan rahatsız olunmasını gerektirecek bir durum yoktur.

Daha önce de 21.07.2016 tarihli Facebook yazımda bahsi geçen bir kısım FETÖ sanıkları yahut irtibat veya iltisaklıları, hakkımda Üniversite ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette, hatta yayın engellenmesi talebinde bulunmuş ancak bu talepler, ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilerek melun terörist yapının deşifre edilmesine hizmet ettiği için hukuka uygun bulunmuş, hakkımdaki şikayetlerle ilgili takipsizlik kararları verilmiştir.

Açılan bu soruşturma açısından da benzer bir durum söz konusudur. Yaptığım Facebook paylaşımının görevimin yürütülmesi ile hiçbir ilgisi yoktur ve bu konuda Üniversite tarafından soruşturma açılması ve yürütülmesi hukuka aykırıdır. Bu konudaki şikayetler görevimle ilgili olmadığından, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılması veya tarafınızca yahut soruşturma emrini vermeye yetkili amir tarafından şikayet içeren dilekçelerin Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesi gerekmektedir. Aksi halde görevim ile ilgili olmayan bir konuda yaptığım paylaşım sebebiyle yetkisiz ve dayanaksız açılan bu soruşturma ve yapılan işlemlerin altında imzası olan tüm şahsılar hakkında gereken kanuni işlemlere girişeceğimin bilinmesini isterim.

Sonuç olarak, kurulunuz ve Üniversite,  görevim ile ilgili olmayan bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığım yazıdan dolayı yetkili değildir. Kurulunuz soruşturma yapmaya yetkili olmadığından, evrakın Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi gerekmektedir." diyor Hasan Mor

Recep YAZGANRecep YAZGAN